PUBLICITAT

CC presenta recurs al TS contra el tancament de Carlemany

  • Reitera que volen obrir la via al trànsit perquè els ha suposat més èxit
GURDÓ GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vivand en la celebració de la segona nit de compres, el passat 2 de juny, amb molts vianants. Foto: EL PERIÒDIC

L'associació de comerciants i hotelers, CarlemanyCalidae va enviar un correu als seus associats explicant que el passat 30 d'abril, va presentar recurs al Tribunal Superior de Justícia contra les dues sentències que va dictaminar la batllia el passat 18 de març de 2014 i que no donaven satisfacció a l'Associació. En el recurs presentat recentment, CarlemayCalidae insisteix en la falta de competència del Comú d'Escaldes-Engordany per actuar sobre l'avinguda Carlemany, a l'empara del que disposa la legislació administrativa al respecte. I reitera que considera que els acords presos pel comú d'Escaldes-Engordany contradiuen la Llei. Així, l'Associació demana que es declarin nuls tots aquells acords comunals contraris a la Llei 7/2005 de designació de carreteres, i en particular, s'anul·lin els edictes de restricció del trànsit rodat i de la creació de la zona per a vianants. CarlemanyCalidae reitera que es reverteixin les actuacions per convertir un tram de Carlemany en zona exclusiva per a vianants fins que no hi hagi traspàs de titularitat de l'avinguda per part de l'Administració general a la comunal i que es compleixin d'aquesta manera totes les formalitats exigides per la Llei.

Recollida de signatures / En el mateix correu, l'Associació explica als adherits que ha engegat una campanya de recollida de signatures per presentar una súplica al comú el proper mes de juny. La voluntat de CarlemanyCalidae és reunir el màxim de firmes per demanar a la corporació local que «es restitueixi la circulació a l'avinguda Carlemany tal com era, que es mantingui l'avinguda Carlemany com a eix comercial, permetent la històrica cohabitació dels vianants i dels vehicles que tant d'èxit ens ha suposat, i dignificar les entrades a la parròquia».

Dades falsejades / CarlemanyCalidae reitera també que «les darreres afirmacions dels responsables del Comú d'Escaldes-Engordany i de la Cambra de Comerç, no eren certes i falsejaven la realitat en la que hem de conviure cada dia, des del tancament del trànsit de l'avinguda, el passat 24 de juliol del 2013». L'Associació està preparant un estudi econòmic de la zona amb la col·laboració dels associats però també d'altres empresaris que ja han denunciat que el tancament de Carlemany està perjudicant els seus negocis.

A més, tant els veïns de l'avinguda com el mateix comú van reconèixer que la mobilitat a la zona en quant al tancament i obertura de negocis s'ha incrementat des que es va constituir com el nou eix comercial de la parròquia per a vianants, Vivand. CarlemanyCalidae insisteix que està d'acord en tancar Vivand al trànsit rodat determinats dies de l'any o en determinades ocasions, però que mantenir l'avinguda aïllada tot l'any és un error, perquè «està desangelada»durant mesos.

Els últims mesos de març i abril, en que l'afluència de visitants ha davallat de manera considerable i les compres s'han fet escasses a tot el país, els comerciants i hotelers de CarlemanyCalidae diuen haver acusat encara més la situació. De fet, els resultats del primer quadrimestre de l'any són pitjors que els de l'any passat segons la FACA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT