PUBLICITAT

Les empreses d'ambulàncies confien que no caldrà fer acomiadaments

  • Les societats seguiran assumint el servei durant l'estiu i estudien presentar-se al concurs en forma d'UTE
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tècninc sanitari d'una ambulància, amb el suport de Bombers, atenen un ferit durant un accident. Foto: ÀLEX LARA

Avui, 31 de maig, expira el contracte que el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) té signat amb les empreses privades Ambulàncies del Pirineu i SAV Ambulàncies, que són les que els darrers anys han assumit el transport sanitari. Però com que des del SAAS encara no s'ha fet el traspàs d'aquest servei al Cos de Bombers, les dues parts han acordat una pròrroga d'almenys un mes, i que es pot allargar fins als tres mesos. En paral·lel, la incertesa que s'ha respirat entre la gairebé quarantena de treballadors durant les darreres setmanes s'ha apaivagat. Segons els ha comunicat la direcció, en principi no es plantegen acomiadaments. I si n'hi ha, seran puntuals.

Aquesta notícia ha portat, en part, la calma entre la plantilla de 36 tècnics en transport sanitari que, quan es va assabentar (a través dels mitjans de comunicació) del canvi de model, temien que perdrien el seu lloc de treball tant pont punt expirés el contracte. Ara almenys tenen feina durant l'estiu, i tot apunta que seguiran treballant malgrat el canvi de model.

Presentar-se en forma d'ute / Tal i com van explicar fonts de dins les empreses, la intenció és presentar-se al concurs públic que el Govern llançarà la setmana vinent per a la gestió de la part del transport sanitari que no assumeix Bombers (que es queda amb l'intern medicalitzat). És a dir, el transport extern no medicalitzat (cap a fora del país), l'extern programat (de l'hospital a un centre mèdic) i el de pistes, que fins ara feia una altra empresa. Fins i tot les dues societats estarien estudiant presentar-se en forma d'UTE. Així, i sempre que guanyessin, la plantilla passaria a fer aquest servei de transport sanitari. Pel que fa als que no hi tinguin cabuda, i tal i com consta al contracte signat l'estiu del 2007, passaran a formar part del SAAS. Per tot, estem tots «menys neguitosos», va explicar un dels treballadors.

Sembla, per tant, que no caldrà fer servir els 400.000 euros en indemnitzacions que calculava el Govern que hauria d'abonar per fer front a entre 12 i 15 d'acomiadaments. El contracte estipula que és l'Executiu qui ho hauria d'assumir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT