PUBLICITAT

Els pares de l'escola espanyola se senten oblidats i enganyats

  • L'Associació lamenta haver conegut les notícies pels mitjans
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'escola espanyola d'Encamp. Foto: TONY LARA

L'Associació de Pares d'Alumnes de l'escola espanyola d'Encamp ha expressat a través d'un comunicat el seu malestar per no haver estat informada dels acords presos per la comissió mixta hispanoandorrana celebrada el passat 20 de maig, per part de les institucions i organismes oficials de l'Estat espanyol presents a Andorra. De fet, el col·lectiu de pares lamenta que s'hagin d'assabentar pels mitjans de comunicació d'una informació important per al futur dels seus fills com és el tancament del centre.

L'Associació explica que la notícia apareguda en diversos mitjans de comunicació en què s'informava que els centres de Sant Julià i Encamp tancarien el curs 2016-2017, va generar preocupació en el col·lectiu de pares que es van dirigir al centre per informar-se. En aquest sentit, des de l'Associació lamenten no poder donar més informació als pares perquè no han rebut «cap trucada telefònica, carta, correu electrònic, colom missatger i/o altre mitja de comunicació» informant dels acords i canvis adoptats a la reunió de la comissió mixta hispanoandorrana en matèria d'educació, celebrada el dia 20 de maig del 2014.

El col·lectiu de pares assenyala que únicament han estat informats per un representant del Govern d'Andorra de la celebració de la trobada i que l'escola d'Encamp estaria en funcionament dos anys més.

«manca de sensibilitat» / L'Associació lamenta haver conegut les notícies a través dels mitjans de comunicació i que les institucions i organismes oficials implicats directament amb les reformes «mostrin al nostre entendre una manca de sensibilitat, compromís i sobretot comunicació amb les persones més afectades i perjudicades per aquests canvis».

Els pares de l'escola d'Encamp també han mostrat la seva disconformitat amb la negació d'acceptar preinscripcions per als cursos escolars 2014-2015 i 2015-2016, perquè consideren que mentre es construeix el futur centre integrat «els alumnes que actualment cursen estudis a la nostra escola i els que es podien inscriure els dos anys que encara estaríem operatius, podien restar perfectament al nostre centre escolar fins que finalment haguessin d'ingressar definitivament al futur centre integrat».

Finalment, el comunicat posa en relleu que a l'última reunió amb la consellera d'Educació del Ministeri d'Educació espanyol a Andorra, celebrada fa menys d'un any, la consellera «va donar a entendre als presents a la reunió que els alumnes finalitzarien l'educació primària a l'escola espanyola d'Encamp, considerant per la nostra part que ha incomplert les seves paraules, sentint-nos completament enganyats».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT