PUBLICITAT

El Govern seguirà tancant el coll d'Ordino a l'hivern

  • «Ni ens plantegem» invertir els 18 milions necessaris que val arreglar-lo, diu Alcobé
C. G.
CANILLO

Periodic
Foto: TONY LARA

El ministeri d'Economia i Territori ja ha enllestit l'estudi tècnic per determinar quines són les necessitats de millora de la carretera del coll d'Ordino, i també quantificar-ne el seu cost total. Segons va informar ahir el ministre Jordi Alcobé durant la visita al col·lector d'aigües d'Envalira, el cost total s'ha fixat en els 18 milions d'euros. Es tracta d'una quantia massa elevada, la qual el Govern «ni es planteja» gastar. Per tot, la carretera que connecta les parròquies de Canillo i d'Ordino seguirà igual com està ara, també pel que fa al seu període de tancament durant l'hivern. Es tallarà al trànsit amb les primeres nevades «per un tema de seguretat, però també econòmic», va informar el ministre, ja que mantenir-la oberta implica un treball de condicionament i treta de neu massa elevat per a les arques estatals.

Alcobé va assegurar que dipositar aquesta quantia de 18 milions d'euros «és inviable». El que sí que faran, va informar, són «obres puntuals» de millora de la carretera, per tal d'evitar problemes relacionats amb la seguretat. Ahir no va avançar quin cost tindrà aquesta reparació dels «punts més complicats».

El propi ministre va explicar les imperfeccions de la carretera: mentre que la part d'Ordino s'esfondra, la de Canillo presenta «talussos que estan molt inestables». En qualsevol cas, va assegurar, «els problemes no són majors, hi pot haver alguna esllavissada puntual de terres, però hi ha murs de contenció que les paren i no creiem que s'hagi de tancar pel risc de despreniments». És per això que no es plantegen tancar al trànsit la via també durant l'estiu.

DEMANDA D'ORDINO/ La petició d'arreglar tota la carretera per tal de mantenir-la oberta també a l'hivern ve sobretot per part del Comú ordinenc. Tot i ser una carretera secundària, la cònsol menor, Consol Naudí, va remarcar que és un gran atractiu turístic i paisatgístic per a les dues parròquies. Tot i reconèixer que el seu manteniment «és complicat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT