PUBLICITAT

El copríncep s'interessa pel motor turístic de la Massana

  • Destaca l'equilibri entre l'impacte econòmic i la conservació del paisatge
C. G.
LA MASSANA

Periodic
Baró i Farré escolten el discurs d'Hollande, ahir a l'antiga Casa Comuna. Foto: SFGA

Després de la seva visita al Comú d'Ordino, el cap d'Estat francès va prosseguir la seva ruta fins la Massana. Els cònsols, David Baró i Raül Farré, el van rebre a l'antiga Casa Comuna, com a símbol per copsar «la història i la tradició. Venim d'un passat i tenim el màxim de respecte per les institucions andorranes», va exposar el cònsol major. Durant la seva estada, François Hollande va poder descobrir la història de la parròquia, els seus set pobles i el seu principal motor econòmic: L'estació de Pal-Arinsal i el telecabina que surt de la Massana. El propi Hollande va fer referència al telecabina, posant-lo com a exemple de «l'equilibri entre l'impacte econòmic i la conservació de la natura». El copríncep va destacar el nivell paisatgístic de la parròquia i va assegurar que de vegades «s'han de prendre decisions valentes», en relació a la construcció del telecabina.

A més, Hollande va subratllar la modernitat de la parròquia, que contrasta amb el seu entorn natural. També es va interessar molt per l'escola francesa. De fet, va estar una bona estona saludant als seus alumnes, que l'esperaven onejant banderes andorranes.

Per la seva part, Baró li va exposar l'esforç que s'està fent des de la corporació per desestacionalitzar l'oferta turística, amb l'organització d'esdeveniments de caràcter internacional com els Mundials de BTT que se celebraran l'estiu vinent.

«Estem molt contents que hagi estat per a tot el territori i que hagi conegut els que hi viuen, la veritable realitat andorrana», va manifestar després de la visita el cònsol, que també va subratllar aquest aspecte en el seu discurs. Va definir el copríncep com «simpàtic i proper».

Bany de masses / Només arribar, a la plaça de l'Església, va ser rebut per un gran nombre de ciutadans. Ja a l'antiga Casa Comuna, l'esperaven els cònsols i consellers de l'actual mandat, així com alguns dels excònsols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT