PUBLICITAT

Visita a l'antiga Casa Comuna, l'origen de l'escola francesa a Andorra

  • El copríncep conversa amb els professors del sistema educatiu gal
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil i el copríncep s'intercanvien regals, sota la mirada de Torrentallé, ahir. Foto: SFGA

La primera parada del periple del copríncep durant la llarga jornada matinal d'ahir es va produir a Sant Julià de Lòria. Allà el van rebre centenars de lauredians, «no esperàvem que vingués tanta gent», va reconèixer la cònsol, Montserrat Gil. François Hollande, que anava acompanyat pel cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, va descobrir l'antiga Casa Comuna, «l'origen de l'escola francesa» a Andorra, tal i com va destacar la cònsol en el seu discurs. Hollande es va mostrar molt interessat en conèixer les arrels del sistema francès, que daten del 1900.

El cap d'Estat, que abans d'entrar a la Casa Comuna va ser molt proper amb els ciutadans i va estar parlant amb professors de l'escola francesa, va ser rebut de manera oficial per Gil, el cònsol menor, Manel Torrentallé, la resta de consellers i bona part dels excònsols lauredians. Segons va explicar la mandatària actual, no se li va fer cap demanda concreta des de la parròquia, perquè «no ens pertocava». Els altres comuns ja li han fet demandes més necessàries, com és el cas d'Encamp i la necessitat de millorar els accessos des de França, va justificar la cònsol.

L'acte es va desenvolupar en un ambient cordial i el copríncep va ser «molt agradable» i «pròxim», va assegurar Gil, que també va lamentar que tot fos «molt curt», degut a la carregada agenda del matí. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT