PUBLICITAT

Espot demana a Hollande parlar del Principat «una vegada a la setmana»

  • El cònsol es guanya el Copríncep a base de bromes i li recorda: «No volem protecció, sinó complicitat»
IVÁN MOURE
ORDINO

Periodic
Hollande, acompanyat d'Espot, saluda la població ordinenca, ahir Foto: SFGA

Ventura Espot és d'aquelles persones que van sempre amb el somriure per davant. És fanàtic de les bromes, del riure, i ahir no va fer cap excepció. Es va guanyar el Copríncep francès amb el seu caràcter en la quarta visita que feia François Hollande, que va començar amb més de mitja hora de retard –les 10.18 hores– i es va allargar en vint minuts exactes.

En la línia de l'humor, va sorgir l'anècdota de l'estilogràfica en l'entrada a la sala de plens: «Si no t'agrada la pots canviar per la de Sant Julià», li va dir el cònsol entre riures en el moment que li va regalar la ploma. Abans, a la seva arribada, l'esperaven unes 300 persones, molt entusiastes amb la seva arribada: fotos, autògrafs, salutacions... Ni un no d'una persona oberta, propera a la gent, amable sense excepcions i gens ostentós, com demostrava el fet de que anés en un Citröen que dista molt dels cotxes de luxe que porten a les autoritats com ell.

En acabar l'acte, Espot va explicar alguna broma anecdòtica més: «Li he dit que tenim més quilòmetres de pistes valisades que de carretera. I molts canons, però no per fer la guerra sinó la neu». Tampoc es va mossegar la llengua per demanar-li coses més serioses. I referents al país, no a la seva parròquia: «Li he demanat que parli d'Andorra una vegada a la setmana. També que no volem protecció, que això és de l'època feudal, sinó complicitat; ens ha d'ajudar en les relacions amb la UE i m'ha respost que és la seva obligació».

VISITA AL MUSEN D'ARENY PLANDOLIT / Hollande va quedar meravellat amb l'entorn natural i la preservació del patrimoni i abans de marxar a la Massana, va tenir temps per visitar la Casa Museu d'Areny Plandolit, per conèixer una mica més de la història del Principat de la mà d'una guia que li va explicar tot al detall: «Era una cosa nova per a ell i li ha encantat. Existeix una altra Andorra a banda de la que veiem i li hem volgut ensenyar», va indicar un Espot que aquesta vegada sí ha volgut ser amfitrió del Copríncep francès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT