PUBLICITAT

Entre futbol i fiscalitat

  • Els diaris, ràdios i televisions franceses cobreixen la visita de François Hollande i els titulars es reparteixen entre l'afició del president i les reformes?
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una munió de periodistes, sobretot francesos, esperen l'arribada d'Hollande a la Casa de la Vall Foto: TONY LARA

Si la gran majoria de mitjans de comunicació francesos van anunciar la visita del president de la República, François Hollande, a Andorra, i van publicar prèvies explicant que n'era el copríncep i el què hi venia a fer, ahir els titulars dels que van venir a cobrir el desplaçament d'Hollande n'oferien una visió totalment oposada. I és que bona part va optar per publicar el pronòstic que va fer el president sobre el partit d'inauguració de la Copa del Món de futbol que enfrontava Brasil i Cròacia. Hollande que és un gran aficionat a l'esport rei, va dir que Brasil guanyaria per dos gols a un, i gairebé encerta perquè el resultat final va ser de tres a un.

No obstant això, els periodistes no li van poder arrencar un pronòstic per als Bleus (la selecció francesa) i Hollande va fer broma perquè la final està prevista per al 13 de juliol. «He avisat l'equip de França que desplaçarem el 14 de juliol» –la festa nacional francesa– va dir el president fent al·lusió a la possibilitat de que els Bleus guanyin. La manera com Hollande havia de veure el partit també es va publicar en diaris com Le Figaro, l'Express o Le Point, tots ells de gran tirada.

En canvi, altres La Dépêche o La Tribune, van optar per agafar el bou per les banyes i preguntar al president què opinava sobre l'evolució d'Andorra, o si el Principat encara era un paradís fiscal.

Els titulars eren Sortir del gris referint-se a la llista de paradisos fiscals de l'OCDE, o Andorra aixeca una part del secret bancari. També destacaven que el «copríncep celebra la normalització d'Andorra, exparadis fiscal». La Tribune i també la cadena de televisió pública France 3 es van fer ressò del discurs pronunciat pel Copríncep francès al Consell General. I també van citar el conveni de no doble imposició que Andorra i França van signar fa un any i que el Consell de Ministres francès ha de trametre a l'Assemblée Nationale per a la seva aprovació.

Altre aspecte destacat pels mitjans francesos és «la reconciliació» entre els andorrans i el seu copríncep, recordant que la visita de Sarkozy els havia indignat.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT