PUBLICITAT

El PS recorda a Martí que els CDI no són mèrit de la seva legislatura

  • «Semblava més un acte de campanya que un debat», diu López
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López durant la roda de premsa, ahir Foto: ANA / G. L. T.

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (i candidat a les properes primàries), Pere López, va valorar ahir a la tarda el contingut del discurs d'orientació política del cap de Govern al Consell General. López va lamentar que Toni Martí hagués deixa't entendre «que cap Govern anterior al seu ho ha fet bé» i que només s'han tirat endavant reformes durant la legislatura en curs. El socialdemòcrata va posar l'exemple dels Convenis de no Doble Imposició (CDI) signats amb França i Luxemburg, i dels que properament se signaran amb Espanya i Portugal (Martí va anunciar ahir la signatura d'aquest darrer a la tardor). «Si Andorra està en condicions de signar CDI és perquè l'anterior govern va iniciar la reforma tributària», va exposar López. «Estem contents que se signin, però si arriben no és mèrit del Govern de Toni Martí», va afegir.

El primer secretari dels socialdemòcrates va assegurar que van ser ells qui van tirar endavant els convenis de no doble imposició, encallats fins llavors «perquè membres de Coalició Reformista que ara estan al partit de Martí s'hi van oposar».

Però López no només es va referir als CDI com a tasques que s'atribueix el cap de Govern i que ell no ha impulsat, al seu parer. «Quan ell va arribar al Govern ja hi havia un incipient marc fiscal, s'havia emès deute públic, s'havia posat una prestació d'atur o s'havien iniciat mesures de control de la despesa de la CASS», entre d'altres exemples que va mencionar.

Per tot, el socialdemòcrata va definir el discurs de Martí com «injustificadament llarg, sense cap mena de fil conductor i buit de contingut». Va assegurar que el va notar «incòmode a l'hora de fer balanç» d'aquests tres anys, ja que «cap dels eixos principals que portava al seu programa els ha complert» (les negociacions amb Europa, la reforma de la CASS o de la funció pública, entre d'altres) i en canvi, sí que n'ha aprovat que no havia mencionat a la seva campanya, com «l'IRPF, les retallades socials o dels drets dels funcionaris». López es va mostrar convençut que si hagués informat de totes aquestes reformes a la seva campanya electoral de fa tres anys i escaig «no hauria tret tants vots».

Campanya electoral / Finalment, el primer secretari del PS va manifestar que en molts moments «el discurs d'orientació semblava més un discurs de campanya electoral». En relació a si feia campanya d'unes hipotètiques eleccions anticipades, va plantejar que és un tema «que no ens preocupa», tenint en compte que Martí va parlar de promeses que encara vol fer durant aquesta legislatura. Una legislatura que en principi expira l'abril vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT