PUBLICITAT

Ausàs recorrerà la sentència que el condemna a quatre anys

  • La defensa critica que no s'ha tingut en compte la vulneració dels drets fonamentals
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Ausàs amb el seu advocat, durant el judici. Foto: acn / salvador miret

L'exconseller Jordi Ausàs recorrerà la sentència de l'Audiència de Lleida que el condemna a quatre anys de presó pel delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal organitzat, a més d'haver de pagar una indemnització de 195.000 euros.

En declaracions a l'ACN, l'advocat d'Ausàs, Jordí Alís, ha manifestat el seu desacord amb la sentència ja que no recull la vulneració dels drets fonamentals plantejada per la defensa, i tampoc considera encertada la qualificació jurídica dels delictes pels quals ha estat condemnat l'exconseller. Alís també ha criticat la forma en què es va comunicar el contingut de la sentència ja que, segons ha explicat, el seu client se'n va assabentar per la premsa.

La defensa de l'exconseller ha anunciat que recorrerà la sentència feta pública aquest dijous i que condemna a l'exconseller a quatre anys de presó pel delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal organitzat. Alís s'ha mostrat en desacord amb la sentència de l'Audiència de Lleida ja que considera que aquest no ha tingut en compte la vulneració dels drets fonamentals del seu client, plantejada en el judici celebrat al maig.

Així mateix, la defensa d'Ausàs tampoc veu encertada la qualificació jurídica dels delictes pels quals han estats condemnats Ausàs i altres sis persones. «Entenem que la qualificació com a delicte continuat no és correcta i que la condemna per grup organitzat no s'ajusta al que entenem nosaltres per grup organitzat i més després d'haver vist com es va manifestar la policia amb el tema de grup organitzat», ha explicat. Per això, la base del recurs que ara està preparant se centrarà sobretot en aquests dos punts, segons ha explicat a l'ACN.

absolució de la dona / Altrament, Alís ha valorat positivament l'absolució de la dona d'Ausàs –a qui també representava l'advocat–, així com de les altres quatre persones que «van ser imputades i que mai havien d'haver estat portades a la baqueta».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT