PUBLICITAT

El Govern avança per aprovar el pla de jubilacions de la funció pública

  • El projecte de llei va entrar ahir a tràmit parlamentari
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca conversa amb Ladislau Baró, ahir al Consell General Foto: TONY LARA

El Govern va entrar ahir a tràmit parlamentari el projecte de llei qualificada de regulació del pla de pensions de la funció pública. Tal com va anunciar el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres, no es volia dilatar més el procés i no es considerava necessari tornar a aprovar el text al Consell de Ministres, que ja hi havia donat el vistiplau, ni tornar-lo a portar a la Comissió Consultiva, que ja va emetre el seu informe.

El text s'ha entrat a tràmit parlamentari després que alguns sindicats hagin reiterat el seu desacord pel fet que no s'hagi tornat a consultar la comissió consultiva. A més, els funcionaris han manifestat en múltiples ocasions la seva oposició per la rebaixa de drets que suposa. A més, els sindicats de la Policia ja han expressat en reiterades ocasions la seva voluntat de portar la llei a la Justícia.

Sostenibilitat / El text té per objectiu assolir la sostenibilitat del sistema de pensions de la Funció Pública. Fins ara el complement de jubilació anava a càrrec del Govern, i a partir de l'entrada en vigor de la llei, tots els funcionaris passaran a aportar un 3% del seu salari al pla de pensions de la funció pública, i el Govern hi aportarà la mateixa quantitat. Un cop es jubilin, el complement garantirà un 60% del salari, a banda del que percebin de la CASS. Pel que fa a les prejubilacions, quedaran suprimides i només s'hi podran acollir els que ja l'edat per acollir-s'hi o els qui els falten cinc anys. Per als que s'hi acullin, la prestació oscil·larà entre el 50 i el 58% del salari, en funció dels anys que els faltin per a la jubilació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT