PUBLICITAT

De pur ànim lucratiu a obres socials

  • La societat francesa mostra interès en augmentar la seva xarxa, limitada ara a un únic punt al Pas de la Casa
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cabina d'un venedor de l'ONCE Foto: EL PERIÒDIC

La Selae ha estat l'ultim en donar el sí. A les dificultats pròpies de que es tracta de l'operador més afectat perquè el seu volum és molt superior al de la resta, s'ha afegit que el president de la societat –amb qui Riberaygua va començar les negociacions– va dimitir l'estiu de l'any passat. La llavors comissionada del Govern central per a la reconstrucció de Llorca després dels terratrèmols, Inmaculada García Martínez, va ser nomenada presidenta de la Selae.

«Les negociacions estaven molt ben encaminades, però el canvi a la cúpula va suposar un fre ja que García es va haver de posar al dia», va explicar ahir Bardina, que recorda que «un cop aprovada la llei pel Govern li vaig enviar una còpia, i fa un parell de dies que va arribar la carta d'intencions de la Selae».

El full de ruta per als operadors és clar: adaptar-se a la llei; firmar un conveni i pactar la part que s'ha de quedar l'Estat andorrà. Bardina va subratllar que «properament iniciarem les negociacions amb els quatre operadors perquè són condicions diferents». El director de l'Oficina de Joc detalla que la presència de les loteries catalanes «és molt minsa», que l'ONCE té unes finalitats socials «que també s'aplicaran a Andorra però amb tota la recaptació» i que amb la Selae la negociació «és purament econòmica, però no es pot baixar del 15% sobre la quantitat venuda». Bardina aporta una novetat, com és que la Française des Jeux ha mostrat el seu interès per ampliar la xarxa que té a Andorra, fins ara un únic punt de venda al Pas de la Casa.

Una altra de les qüestions que generen interrogants és com es podrà controlar l'entrada de loteries. Bardina recorda que la llei «només permet passar per la duana un valor de 100 euros per a ús personal, i el que va destinat a la venda tindrà uns mecanismes de control i haurà de ser declarat».

En conclusió, que la resposta de la Selae deixa sobre la taula de l'Oficina del Joc aquest sí a la negociació, i encara que Andorra pugui semblar un pastís petit per la seva població no s'ha d'oblidar aquells turistes que proven sort. «Per si de cas», com diuen els castissos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT