PUBLICITAT

La Massana celebra la benedicció del bestiar

  • La conservació de les unitats pastorals és una de les prioritats
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Assistents arriben a la benedicció, ahir. Foto: TONY LARA

La benedicció del bestiar simbolitza la pujada del bestiar a les pastures de muntanya, després d'haver passat la primavera als prats de dall i a l'hivern estabulats a les corts. Aquest any 1.100 caps de bestiar peixen a les muntanyes massanenques. «Aquesta festa tan arrelada és un reconeixement i una mostra de suport als ramaders de la parròquia», va assegurar ahir el cònsol major, David Baró.

El departament d'Agricultura i Medi Ambient del Comú de la Massana treballa intensament al costat dels ramaders per facilitar-los la seva tasca però també per tenir cura de les pastures.

«Tenim el compromís de donar servei però també de trobar un equilibri per protegir les unitats pastorals», explica la consellera Jael Pozo. L'any passat ja es van aplicar uns criteris per no sobrecarregar la zona de Setúria, redistribuint els animals en tres unitats pastorals i limitant el nombre de caps de bestiar de fora de la parròquia. A Setúria hi peixen uns 170 bovins, de ramaders massanencs, mentre que la resta de la vacada, una seixantena, passarà els mesos de més calor a Comallempla.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT