PUBLICITAT

Torna a sortir un concurs ja adjudicat per a l'aeroport

  • Deficiències en el plec de clàusules obliguen a repetir l'adjudicació
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Avionetes a la pista del futur aeroport Foto: TONY LARA

L'empresa pública de la Generalitat Aeroports de Catalunya ha tornat a treure a concurs el sistema de control de vols Afis (Aerodrome Flight Information Service) per a l'aeroport Andorra-la Seu. Aquest sistema es va adjudicar el passat mes de gener a l'empresa Saerco per 1,3 milions d'euros, però deficiències al plec de clàusules de la licitació han obligat a repetir el procés de contractació.

Segons va informar el diari Segre, els tràmits es perllongaran fins a principis d'agost i, després, es preveu un termini de com a màxim tres mesos per posar en marxa el sistema. Aquesta eina és necessària per a l'operativa de vols comercials als aeroports en què no hi ha torre amb controladors aeris, com serà el cas de l'aeròdrom alturgellenc.

Al setembre s'inaugura / La data límit per finalitzar l'operació és el mes d'octubre, tot i que el Departament de Territori i Sostenibilitat manté la previsió d'obrir la infraestructura a vols comercials de passatgers el mes de setembre.

Les deficiències al plec de clàusules del concurs del sistema Afis podrien haver desembocat en l'anul·lació del contracte si alguna de les altres tres empreses que van optar a la contractació hagués decidit presentar un recurs. Tant l'anterior concurs com l'actual, preveuen que l'empresa contractada instal·li i gestioni durant un termini de dos anys el sistema de control de vols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT