PUBLICITAT

Turisme redueix les exigències del ROAT en resposta al sector hoteler

  • Les sancions greus baixen, «perquè el sector està complicat», i aniran dels 3.000 euros als 18.000 euros
L. F.M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Turistes entren en un hotel del Principat. Foto: TONY LARA

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va anunciar ahir canvis que es faran al Reglament del Registre d'ocupació d'allotjaments turístics (ROAT), modificant la llei de l'any 2012, amb «l'objectiu de donar resposta a una demanda del sector» i per «agilitzar» els tràmits per omplir i entregar el registre.

Camp va reconèixer que «el nombre de dades a inserir al sistema per cada client era massa ampli» i va afegir que «vam anar amb una proposta de màxims, però hem cregut convenient escoltar el sector i reduir els camps a inserir». De 17 obligatoris es passarà a nou camps; pel que fa el codi postal, només serà obligatori en el cas dels turistes provinents de França o Espanya: «Es demana un esforç addicional» per aquests turistes perquè és una dada important per al seguiment d'aquests mercats, va precisar Camp. El ministre va voler subratllar que tot i la reducció de dades sol·licitades «els camps seran suficients per a la identificació de la Policia».

El Ministeri de Turisme aprofitarà aquesta modificació de la Llei per introduir el cas excepcional dels refugis de muntanya – actualment són tres però d'aquí un any i mig podrien ser quatre amb el de l'Illa –, que tenen dificultats per entregar el registre a la Policia diàriament (problemes de connexió, etc.). Així doncs, «per tal de facilitar-ho hauran d'entregar el registre via telemàtica, des d'on puguin accedir al sistema, cada 15 dies», mentre, hauran de guardar les dades dels turistes sigui en suport informàtic o paper.

El termini d'entrega de les dades del registre també canvia per als hotels, que ara disposaran de 12 hores des del registre d'entrada del turista, «o com a mínim haver-les entregat abans que aquest abandoni l'establiment».

Finalment, Camp va anunciar que l'import de les sancions greus també canvia, i en comptes de tenir el mínim en 4.500, el tindrà en 3.000 –de 3.000 a 18.000 euros. Aquesta mesura s'ha pres perquè «és un moment complicat per al sector».

Dels 317 establiments amb que compta el Principat, 293 estan inscrits al registre però només 194 envien dades; ara bé, «dels que no envien dades el 45% estan tancats per temporada baixa». Camp va voler destacar una «evolució important els darrers dos mesos i mig», ja que al març només enviaven dades 117 establiments.

OBRES / El Consell de Ministres d'ahir va aprovar la licitació de quatre obres. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar els treballs d'ampliació de l'escola de Canillo. El projecte és de l'arquitecte Matt Monegal, i a partir d'aquest es licitaran les obres que estaran finalitzades el 2017. Es compleix així amb un «anhel» del Ministeri d'Educació i «es reforça l'oferta educativa del país» amb unes instal·lacions de 7.800 metres quadrats, «molt més modernes i adaptades a les necessitats que avui té un centre escolar». Tot plegat, va destacar, «reforça el fet que es mantingui l'oferta educativa a la parròquia de Canillo, amb els mateixos avantatges que es poden tenir en qualsevol altre lloc».

Per altra banda, Cinca també va destacar l'adjudicació dels treballs de redacció del projecte d'ampliació del Poliesportiu d'Andorra, per tal d'adequar-lo als requisits de l'ACB. L'arquitecte escollit és Josep Adserà, qui serà l'encarregat de redactar aquest projecte i dirigir les obres de reforma de l'equipament, i rebrà el 5,85% de l'import total de les obres executades. Disposa de tres setmanes per redactar el projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT