PUBLICITAT

Renova el copríncep

  • Marc Blanch continuarà un any més al MoraBanc i es converteix en el cinquè home de Peñarroya
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Blanch, signant ahir la seva vinculació al MoraBanc Andorra per una temporada més, davant del director general del club, Francesc Solana Foto: ÀLEX LARA

Una temporada més és l'oferiment que Marc Blanch ha acceptat per continuar en el BC MoraBanc Andorra amb què va assolir l'ascens a l'ACB. «Un cop va acabar la temporada, el club va mostrar interès per continuar i jo també volia, així que ha estat fàcil», va declarar ahir el jugador durant la seva presentació oficial. Amb el copríncep, el MoraBanc compta ja amb cinc jugadors.

Als Jordi Trias, David Navarro, Asier Zengotitabengoa i Thomas Schreiner, que va renovar la passada setmana, s'hi afegeix ara un Marc Blanch que torna a l'ACB per disputar –se suposa–, més minuts que els que va tenir amb l'Estudiantes en el seu efímer pas per la màxima categoria. En aquella temporada 2010-2011 amb l'Asefa només va disputar cinc partits de lliga regular, en total 37 minuts, sumant 15 punts. Després va marxar al Menorca Bàsquet de LEB Or, per volar la temporada següent a Andorra. Des de aquella campanya 2012-2013, és al Principat, on s'ha fet un espai en la plantilla de Peñarroya i, sobretot, en el cor dels aficionats, que el tenen com el gran bombarder de l'equip, amb un estil de joc peculiar, a vegades anàrquic, però valent i sense amagar-se mai. «Que vulguin que continuï sent jo mateix facilita les coses», va dir ahir. «Hauré de millorar en molts aspectes, en defensa, en tot, però si tindré o no més minuts, ja es veurà». Peñarroya li ha demanat que sigui el mateix jugador a l'ACB que a la LEB Or. «Ell no volia que em transformés en un jugador... com ho diria, correcte, vol al Marc Blanch de la LEB», va manifestar.

El copríncep va parlar de «sentir-se com a casa» al Principat, d'haver rebut en tot moment el suport del club i de l'afició, i tot unit a continuar en un equip d'ACB, li ho van deixar ben clar. «L'objectiu serà guanyar el màxim de partits possibles», va afirmar, «però és cert que en dos anys hem guanyat molts partits i l'afició està acostumada a guanyar cada cap de setmana. Ara serà bastant diferent, però no han de deixar de donar-nos suport».

DIFERÈNCIES ENTRE LEB I ACB / Blanch, home prim d'1,95m, sap que en l'ACB les defenses seran més dures: «Físicament els interiors són més grossos, i en la posició de tres en LEB n'hi ha pocs, d'alts, i en ACB en són més. El físic és la gran diferència».

AUGMENT DE LA FITXA / Sense oferir xifres, Francesc Solana, director general del club, va confirmar que s'ha augmentat la fitxa del jugador per ser a l'ACB: «S'ho ha guanyat amb la seva feina. Nosaltres hem sigut honestos en l'acord amb ell».

GREEN HAURIA DE SER EL SEGÜENT / El club continua treballant en formar l'equip i ja ha presentat la seva oferta a Shaun Green, jugador que Peñarroya ha demanat que continuï. L'agent del nord-americà valora en aquests dies l'oferta. «Crec que tenim moltes possibilitats i esperem arribar a un acord», va assegurar ahir Solana.

INTERÈS PER DOBLAS I BETINHO, PERÒ... / El MoraBanc ha mostrat el seu interès per contractar David Doblas, pivot de 2,06m, i Joao Correia Betinho, aler de 2,01m. «Tenim molta competència i econòmicament no som els que més oferim», va assegurar Solana ahir. «Tenen les nostres propostes», hi va afegir. «Però hem d'esperar», va continuar, «perquè tenen altres ofertes. Escolliran la millor per ells, però esperem que sigui la nostra». Solana, al cas de les ofertes d'altres clubs, va dir ahir que no el MoraBanc mai no pot arribar on arriben econòmicament «els clubs del play-off», però «amb la resta» la cosa és més anivellada.

LA RENOVACIÓ DE LUQUE, EN CURS / El segon entrenador de Joan Peñarroya les últimes temporades, Xavi Luque, continua sense renovar, però les dues parts ja n'estan parlant. Peñarroya va manifestar el dia de la seva presentació com a tècnic del MoraBanc a l'ACB que comptava amb el seu cos tècnic amb què ha assolit els últims ascensos i títols. De la mateixa manera, el club haurà d'incorporar una tercera persona en l'staff.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT