PUBLICITAT

El MoraBanc iniciarà la Lliga Endesa el 5 d'octubre fora de casa

  • El club es converteix en entitat de ple dret de la competició en ser aprovat per l'Assemblea General
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Després d'una maratoniana Assemblea General Ordinària que va començar ahir a Barcelona a les 11.00h i va acabar a les 19.00h, el BC MoraBanc Andorra ja és club soci de l'ACB i sap que començarà la lliga regular fora de casa, el 5 d'octubre, tal i com va demanar l'entitat per tal de poder tenir enllestit el Poliesportiu, que se suposa estarà a punt per aquelles dates de finalitzar les seves adequacions de graderia i parquet per poder competir a la màxima categoria.

El president Gorka Aixàs, acompanyat pel director general, Francesc Solana, va exposar ahir els requisits que el BC Andorra ha complit per tal de ser acceptat com a soci de ple dret en la millor lliga d'Europa. Després d'això, l'Assemblea General Ordinària, presidida per Francisco Roca, el president executiu, va aprovar la incorporació del club andorrà en aquest selecte grup en el qual també es va incloure el Bàsquet Manresa SAD, a més de certificar la sortida per la porta de darrere, ple de deutes i sense suport econòmic, del Bilbao Basket. D'aquesta manera, la competició, que renova el nom de Lliga Endesa fins el 2017, estarà formada per 17 equips.

S'INICIA A L'OCTUBRE, ACABA AL MAIG / L'Assemblea d'ahir va confirmar el calendari de partits, tot i que no els emparellaments. La competició regular començarà el cap de setmana del 4 i 5 d'octubre, tindrà 34 jornades i només una serà entre setmana. Aquesta serà la 14a, que es jugarà el 30 de desembre. La lliga regular, d'aquesta manera, finalitzarà el 23 i 24 de maig de 2015, mentre que els play-offs pel títol es disputaran a partir del 28 i 29 de maig, establint la data de la final per al 14 o el 19 de juny, depenent de com s'allarguin les semifinals, que arrencaran el 4 i 5 de juny. Pel que fa als emparellaments de la lliga regular, l'ACB va infomar ahir a través de la seva pàgina web que aquests es faran públics «en les pròximes setmanes».

Per altra part, l'altra cita de la temporada, la Copa del Rei, es disputarà a Gran Canària i també es van confirmar les dates. Serà del 19 al 22 de febrer.

Dorsals admesos del 00 al 99 / Durant la reunió es va aprovar la modificació de les normes de competició en alguns aspectes. Entre ells, que els jugadors podran portar dorsals del 00 al 99, i que a més a partir d'ara s'acceptarà que al darrera de la samarreta portin o el seu cognom o el sobrenom amb què són més coneguts en el món del bàsquet. Igualment, els equips hauran d'incloure el nom de la seva localitat d'origen (en el cas d'Andorra, de país) en la seva denominació oficial.

AUGMENT D'INGRESSOS EN EL PRESSUPOST / Durant l'Assemblea també es va parlar de números. Segons l'ACB es va presentar una previsió de tancament de l'exercici 2013-2014 que millora en un 14% l'aportació econòmica als clubs, mentre que es va presentar el projecte de pressupost per la campanya 2014-2015, que estableix un augment dels ingressos del 2,5% respecte a l'exercici anterior. Aquest pressupost s'haurà d'aprovar en la pròxima Assemblea General.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT