La selecció de 3x3, a l'Europeu per mèrits propis

• Andorra acull des d'avui el Campionat d'Europa sub-18 masculí i femení
ESCALDES-ENGORDANY

Els jugadors andorrans, amb alguns de les altres seleccions del torneig Foto: EL PERIÒDIC

La selecció andorrana masculina de 3x3 es va classificar el passat cap de setmana per disputar l'Europeu de Bucarest del mes de setembre, després de finalitzar 5a en el preeuropeu d'Amsterdam en el que significa una nova pàgina d'or per a aquest esport tant en aquesta categoria com en la femenina, en la qual no es va obtenir el passi però sí que es va deixar una molt bona imatge. El camí de les andorranes Alba Pla, Patrícia Meira, Jennifer Carmona i Patrícia Vicente el va tallar una potència com Espanya.

A base de triples, i sense joc interior per la manca de pivots, Albert Ros, Jordi Olcina, Jordi Plasència i Jordi Fernández es va classificar per l'average per a l'Europeu. En quarts de final van caure 20-18 amb Turquia. Abans havien guanyat Holanda. Una actuació per al record.

COMENÇA L'EUROPEU SUB-18 / Andorra acull des d'avui el Campionat d'Europa sub-18 amb presència tricolor tant en la categoria femenina com la masculina. Tots els partits es disputaran al pavelló Joan Alay, ja que el Poliesportiu és en procés de transformació de cara a la temporada en la Lliga Endesa del BC MoraBanc.

En la competició de dones, avui arrenca la competició amb dos partits: a les 12.00h, corresponent al grup B, el Gal·les-Mònaco; a les 17:00h, del grup A, Gibraltar-Malta. Andorra és al grup A i no començarà a jugar fins demà, a les 19.30h, contra Malta. El següent matx d'aquesta primera fase per a les tricolors serà dijous 24 a les 17.00h contra Gibraltar.

Pel que fa als homes, avui tampoc no juga la selecció andorrana, sinó que ho farà demà a les 17.00h contra Gibraltar dins del grup A. La competició l'obren avui en categoria masculina Gal·les i Gibraltar a partir de les 14.30h.