Inici amb cara i creu

• El combinat masculí derrota Gibraltar 43-61 mentre que el femení no pot amb Malta, que és a 'semis'
basR.MS.

La segona jornada del Campionat d’Europa C sub-18 va viure el debut de les dues seleccions andorranes, amb resultats ben diferents. Els nois de Xavi Luque van vèncer Gibraltar per 43-61, mentre que les noies que dirigeix Jose Rodriguez van caure derrotades per Malta, que buscava les semifinals, per 52-39. El pavelló Joan Alay viu aquests dies una intensa vida amb la graderia acolorida, sorollosa i, sobretot, molt intensa.
L’equip masculí es va imposar a Gibraltar amb garanties de fer un bon paper, perquè si bé una de les preocupacions del cos tècnic era el potencial físic dels britànics, ahir finalment el joc andorrà va compensar la balança fins deixar-la caure del seu costat amb una victòria clara i treballada. En el primer quart, els tricolors ja vencien 9-18, mentre que al descans l’avantatge gairebé es mantenia gràcies als 17-28. Gibraltar vivia de jugadors com Fava o Yome, que juntament amb Santos monopolitzaven l’anotació, però Andorra tampoc no passava per cap ensurt i mantenia la cara al partit en tot moment. El tercer quart, els locals van acabar de matar el matx amb un parcial d’11-23 que situava el marcador 28-51, i tot i que en el període final els visitants van intentar fer un pas endavant, el matx era clarament tricolor amb el definitiu 43-61. Una victòria avui per als nois de Luque confirmaria les semifinals. El rival serà Gal·les, a les 19.30h al pavelló Joan Alay.
«Ha estat un partit en què teníem molt respecte al rival pel físic i perquè nosaltres tenim molts jugadors que són de primer any, però tots han posat molta intensitat i hem sigut millors jugant a bàsquet», va manifestar ahir el seleccionador. Luque, a més, mostrava clarament la seva satisfacció amb el rendiment dels seus jugadors: «Estic molt content perquè han fet una preparació molt bona i l’equip ha fet un partit molt seriós».
Però la creu de la jornada per a Andorra va venir del conjunt femení. Era també el seu debut en la competició i s’enfrontava a Malta, que venia de jugar el dia anterior contra Gibraltar i vèncer 42-54. Ahir, les malteses van tornar a tenir de referència la pivot Curmi, una mole que l’atac andorrà va patir molt i que, en defensa, era difícil d’aturar. Amb aquesta jugadora oferint joc a les seves companyes, Malta va començar amb un 7-0 mentre Andorra, fins al minut 6 del primer quart, no inaugurava el seu compte.
A partir d’aquí es va anar tot el partit a remolc. El primer quart va acabar 15-5, i tot i que en el segon Andorra va intentar reaccionar aprofitant que Curmi s’havia carregat de faltes, al descans el 24-17 obria les portes a una possible recuperació. Després del descans, aquesta va arribar, i Andorra es va posar a un punt, però va ser un instant, perquè quan Malta va posar en la pista novament Curmi, de nou van venir els problemes. Mirant a cistella, les jugadors de Jose Rodriguez estaven anul·lades. Res no entrava, i l’abús d’intents des de la línia de triples acabava de sentenciar les tricolors. Fins a 25 intents van fer les andorranes en tot el matx, amb només tres encerts, tots de Navarro.
La història era clara. En l’últim quart, les de Rodriguez només van encertar dos punts, i amb això poca cosa es podia fer davant d’una Malta que exigia les semifinals. 52-39 i ara a pensar en Gibraltar. «Hem sortit a guanyar», va dir el seleccionador andorrà, que manifestava el seu neguit per recuperar el grup: «Hem perdut un partit i no s’acaba la vida». Una derrota avui de l’equip deixaria sense semifinals Andorra.