PUBLICITAT

Marxa enrere del Govern

  • Primer avisa la FAF que no disposarà de l'Estadi Nacional per al primer partit del torneig sub-17 de la setmana vinent i després rectifica H A més, la UEFA enviarà un pèrit perquè ha detectat 12 anomalies dels 25 requisits que exigeix
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'Estadi Nacional, el dia que va acollir el primer partit oficial, l'Andorra-Gal·les del passat 9 de setembre Foto: ÀLEX LARA

Continua l'estira i arronsa entre el Govern i la Federació de Futbol (FAF) per l'Estadi Nacional. Sembla que aquesta serà una relació que haurà de conviure dintre d'uns paràmetres de batalla constant, perquè si bé el tema de l'elecció de la gespa ha fet molt mal en l'àmbit federatiu, ara sobta que el torneig de classificació per a l'Europeu UEFA sub-17, que s'havia de disputar en els estadis Comunal i Nacional, ahir perillava que tingués el seu primer partit en el nou estadi. El Govern va informar la FAF que no podria disposar d'aquest camp, i van saltar les alarmes. Finalment, des del Govern van posar de la seva part per evitar un nou incendi, i es va fer marxa enrere. Però la història té suc. A més, compte, perquè la UEFA té previst enviar un pèrit per examinar el nou Estadi, i no ho veu clar perquè dels 25 requisits que ha de superar, segons els paràmetres que aquest ens imposa, el nou escenari fa aigües en 12.

La situació és la següent: la FAF va demanar a la UEFA celebrar del 25 al 30 de setembre el torneig de classificació sub-17 al Principat oferint els seus dos terrenys de joc que compleixen amb els requisits de l'organisme europeu. Una vegada rebut l'ok de la UEFA, i amb els equips rivals seleccionats –a més d'Andorra, jugaran la República Txeca, Romania i Dinamarca–, es fan tots els preparatius per un nou campionat al Principat, però quan resulta que tot funciona pel bon camí, ahir el Govern comunica a la FAF que no podrà disposar de l'Estadi Nacional per al primer matx, el que havia d'enfrontar el dijous 25 la República Txeca i Romania.

El calendari oferia aquest primer duel a l'Estadi Nacional, a les 15.00h, mentre que a les 17.30h del mateix dia jugaran Dinamarca i Andorra al Comunal, mentre que la resta de partits seran tots al Comunal i només l'últim, l'Andorra-Romania del dimarts 30, a l'Estadi Nacional. El duel afectat, el primer de tots, s'havia de traslladar llavors a un altre escenari, i fins i tot la FAF va plantejar-se buscar la solució a Foix, on en el passat ja va haver d'emigrar per jugar un partit en un camp homologat.

Els arguments del Govern eren que el dia 26 un representant francès de la lliga de rugbi ha de visitar l'Estadi Nacional per veure que tot és en condicions per acollir un matx d'aquest esport amb el VPC Andorra implicat. Això vol dir que el camp ha de presentar la imatge del rugbi, amb línies i pals i la resta de materials. Segons el Govern, això obligava a adequar el terreny de joc i no es podia programar el matx de futbol entre la República Txeca i Romania del dia anterior.

Finalment, però, i per a sorpresa de la FAF, que ja buscava una solució, el Govern es va posar en contacte novament amb els dirigents de l'organisme que regeix el futbol andorrà per rectificar i dir que es faria un esforç per tenir la instal·lació preparada per a les dues ocasions.

I entre aquesta història, un nou entrebanc que arriba de la mateixa UEFA, que ha detectat en el nou escenari fins a 12 requisits que no es compleixen dels 25 que exigeix. Així doncs, la pròxima setmana enviarà un pèrit per examinar la instal·lació. Entre les coses que segons la UEFA no són del seu gust hi ha el rec, l'enllumenat, els vestidors o la sala de premsa. Aquesta història no té final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT