PUBLICITAT

Se senten «abandonats»

  • El FC Andorra insisteix en demanar «una entesa» amb la FAF per poder disposar del Comunal
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Aixovall, en una imatge d'ahir al matí, continuarà sent, de moment, l'escenari dels partits del FC Andorra Foto: TONY LARA

El FC Andorra se segueix sentint menyspreat, perquè passen els mesos i continua sense saber exactament on juga. Avui ho farà a Aixovall (16.00h) en la seva estrena a casa a la Segona Catalana contra el Cervera, però confia en arribar a una «entesa» amb la Federació Andorrana (FAF) per poder acabar jugant a l'Estadi Comunal. De moment, en paraules del president Lluís España, se senten «abandonats». «Si almenys la gespa d'Aixovall estigués bé», va afegir-hi, «però és que com està hi ha fins i tot molt perill de lesions dels nostres jugadors».

A finals de maig el club es va reunir amb el cap de Govern, Toni Martí, per negociar l'entrada del primer equip en els torns de l'ús de l'Estadi Nacional. Els contactes van continuar posteriorment amb els dirigents d'Esports i finalment es va decidir que el nou estadi no podria assumir els 17 partits que l'Andorra ha de jugar com a local. Vist això, el club rep per part del Govern una notificació com que les converses amb la FAF perquè ocupin el Comunal han donat els seus fruits, però divendres passat, segons Bruno Bartolomé, membre de la junta del club, «truco a David Rodrigo –director tècnic de la FAF– i em diu que ‘no hi ha camp'». Davant de la sorpresa, el club el passat dilluns envia una carta formal a la federació amb la demanda oficial per poder disposar del terreny de joc durant 17 jornades, però segueixen sense obtenir una resposta positiva, amb la qual cosa, «i a corre-cuita», es veu «gestionant poder jugar a Aixovall».

Així les coses, avui juga al camp lauredià, el que no vol dir, segons Bartolomé, que el club deixi d'insistir en ocupar el Comunal «només els dies de partit i en l'entrenament del dia d'abans». Segons Bartolomé, el FC Andorra no demana una presència total, sinó només aquests dos dies, el que són en realitat poques hores. «Volem arribar a una entesa, parlem-ne», assegura tot deixant veure que l'horari de partit es pot variar segons els interessos de la FAF, que ocupa l'estadi per als partits de Primera i Segona Divisió. «Continuarem demanant fins que es construeixi una alternativa possible», va dir el portaveu de l'entitat que presideix en junta gestora Lluís España. «Això sí», va remarcar, «nosaltres no volem combatre amb ningú, però hem de defensar els nostres interessos».

La negociació ara mateix «no existeix», segons el club, que insisteix en què «no perd ningú» si juguen a l'estadi de la capital. Així mateix, Bartolomé va anunciar ahir que el club es posarà en contacte la pròxima setmana amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, per exposar-li la situació. «Ens ampara la raó», va dir Bartolomé, «i la història», hi va afegir.

EL PROJECTE PER A LA NOVA CAMPANYA / Ahir va ser el dia en què el FC Andorra va presentar el nou projecte per a la nova temporada 2014-2015. Per la part esportiva, el tècnic Justo Ruiz va remarcar que la intenció és assolir «l'ascens o lluitar per estar amb opcions en les últimes jornades», així com «consolidar un estil per fer gaudir el públic», i promocionar nous jugadors. Ruiz va destacar que en pretemporada s'ha comptat amb «tres o quatre juvenils» i que durant la temporada aniran sumant minuts amb el primer equip.

Així mateix, la part econòmica, tot i que es presentaran les dades exactes –dèficit, segons es va informar– en la pròxima assemblea d'aquí a dues o tres setmanes, es va anunciar ahir la necessitat de trobar més recursos –només Hotels Plaza ha renovat el patrocini– i augmentar el número de socis –en són 40– fins els 80. Per últim, l'àrea social aspira a augmentar el públic en els partits, establir una seu, donar visibilitat al club i incorporar més personal a l'estructura de l'entitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT