La UE Santa Coloma, primer líder de Primera

• Els colomencs vencen 3-1 al Lusitans, i el FC Santa Coloma 2-0 al Sant Julià

Pujol, decisiu ahir en el triomf del FC Santa Coloma contra el Sant Julià Foto: TONY LARA

La UE Santa Coloma és el primer líder de la Primera Divisió de la Lliga Nacional en vèncer ahir 3-1 el Lusitans. L'empat a punts en els llocs capdavanters fa que els gols determinin el primer de la classificació, i aquest és el conjunt colomenc, tot i que també van assolir la victòria el FC Santa Coloma (2-0 al Sant Julià, en la reedició de la Supercopa), l'Encamp (1-0 a l'Ordino), i l'Engordany (3-2 a l'Inter Escaldes).

El mateix escenari, mateixos rivals, però diferent el resultat respecte a la Supercopa. El Sant Julià, que va vèncer 1-0 en la pròrroga la setmana anterior, ahir va caure en la lliga regular, contra el FC Santa Coloma, en el partit a priori més important de la primera jornada de la Lliga. Els colomencs es van avançar en el minut 37 gràcies a un cop de cap de Marc Rebés després de la passada de Marc Pujol des de l'esquerre en una jugada assajada. En la segona meitat, en el minut 70 Marc Pujol va robar una pilota a Varela, que va caure a terra demanant falta, i en la cavalcada cap a la porteria de Jesús Coca va acabar fent la passada al darrere a Cristián, que seguia la jugada, perquè aquest marqués el 2-0 definitiu.

Però el primer líder de la competició, la UE Santa Coloma, fa forjar la seva posició gràcies a la victòria 3-1 contra el Lusitans a Alàs. Jordi Rubio va avançar els colomencs als 21 minuts, mentre que Sergio Crespo va posar el 2-0 en el 39. Abans del descans, la UE ja guanyava 3-0 amb la diana de Víctor Bernat en el 43. En la segona meitat, Luis Miguel Dos Reis va fer el 3-1 de penal en el minut 50, però el marcador ja no es va moure.

Així mateix, l'Encamp va derrotar 1-0 l'Ordino amb gol de Renato Mota als 8 minuts –aquest ha estat el primer gol de la Lliga 2014-2015–, mentre que l'Engordany es va imposar 3-2 a l'Inter Escaldes.