PUBLICITAT

Andorra es llueix amb un quart lloc en l'Europeu de Petits Estats

  • El combinat tricolor marxa a Luxemburg amb només vuit lluitadors i torna amb onze medalles
EL PERIÒDIC
LUXEMBURG

Periodic
La delegació tricolor posa amb la bandera d'Andorra i les medalles, al pavelló luxemburguès on van lluitar Foto: FAK

Andorra va aconseguir la quarta posició en el medaller el cap de setmana passat a Luxemburg, en la primera edició del Campionat d'Europa de Petits Estats. En principi sembla ser un resultat correcte, sense més, tenint en compte que els lluitadors són grosso modo d'un nivell similar. Però realment, el resultat és excel·lent. «El rati és extraordinari», va deixar clar el president de la Federació Andorrana de Karate, Xavier Herver.

Va dir això perquè la selecció nacional s'hi va desplaçar amb només vuit lluitadors. Luxemburg en tenia més de 40, Xipre més de 6, Malta s'apropava a la vintena... I tot i així, va aconseguir 11 medalles. Una mitjana d'1,4 per lluitador. «Una barbaritat. Ens hem deixat la pell i l'èxit ha estat rotund. Ens enorgulleix tornar així al Principat», va manifestar Herver tot emocionat pel que ell considera que és una gesta històrica molt poc vista en l'esport andorrà.

De les onze medalles, quatre van ser d'or, tres de plata, quatre més de bronze a més d'un cinquè lloc i un setè.

Quant a lluitadors, Joel Quintana, de la categoria sub-14, va ser el que més vegades va pujar al podi: una tercera posició en kata, una plata en kumite de -50 kg. i un or en -55.

Sandra Herver i Adrià Bartumeu el van seguir amb dues. La lluitadora sènior va fer or en el kumite absolut i el bronze en -61 kg i el jove sub-16 va fer una plata en kumite de -70 i un bronze en kumite de -63. També van tornar amb metall Sílvio Moreira – or en kata sub-18–, Roland Larregola –kumite sub-13 de -35 kg.–, Melcior Randy –or en kumite sub-13 de -40– i Marc Lacaste –plata en kumite sub-14 de +55. Set dels vuit lluitadors andorrans va tornar amb les mans buides, cosa més que estranya en una competició internacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT