López i Albós, campions després de la cursa de Fontaneda

• La prova laurediana va comptar amb més de quaranta participants
ESCALDES-ENGORDANY

El passat cap de setmana es va tancar el Campionat d'Andorra contrarrelotge amb la disputa de la tercera prova puntuable, la cronoescalada a Fontaneda, organitzada per l'Sprint Club Andorra (SCA). Els campions del Principat finalment han estat David Albós, en categoria masculina, i Yolanda López, en la femenina.

Albós (ACA) va aconseguir el seu 6è Nacional de cronos fent valdre la seva superioritat en les primeres proves del calendari, disputades el passat 19 de juliol (ascensió a Arcalís des d'Ordino i la crono plana dels túnels dels Dos Valires). Diumenge, però, va tenir prou acabant en la 4a posició a Fontaneda, a 1min 14s del vencedor, el francès Louis Chavanes (St Juery Olympique), i per darrere dels catalans Miquel Martínez (Bicicletes Esteve) i Lucas Casas (Culture de Velo), segon i tercer, respectivament. En 5a posició va acabar Guy Diaz, que va ser absent en les primeres curses de juliol.

En dones, la batalla andorrana es va dirimir entre Yolanda López (ACA), Loli Mellado (CT Serradells) i Laura Camps (ACA). López va ser la guanyadora amb un crono de 26min 29s, mentre que Mellado va acabar segona amb 27min 04s. En tercera posició, Camps va acabar amb un temps de 29min 24s. Amb aquesta victòria, López aconseguia el títol en la general del Campionat d'Andorra, i arrodonia així una molt bona temporada de retorn a la competició després d'una malaltia. Aquest any, a més del Nacional de cronos es va imposar amb claredat en la marxa cicloturista de la Volta als Ports.