PUBLICITAT

Entrenant amb el seu rival

  • Purito Rodríguez i Rui Costa, residents al Principat, se citen per al diumenge al Mundial
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
?Selfie' de Joaquim Rodríguez i Rui Costa a Twitter, penjat dimarts Foto: TWITTER

A la Toscana, ara fa un any, Joaquim Purito Rodríguez va atacar buscant la glòria, el títol de campió del món. Al darrera, el seu compatriota Alejandro Valverde, el portuguès Rui Costa i l'italià Vincenzo Nibali es vigilaven. A poc més d'un quilòmetre per arribar a la meta, Rui Costa va dir la seva, i Nibali i Valverde el van deixar fer. La maniobra va ser bona, perfecta, perquè el portuguès, que havia anat a roda fins el moment, acabava la cursa amb més força que un Purito que havia atacat feia estona i veia com l'últim quilòmetre se li feia etern.

Rui Costa el va enxampar. En aquell moment, Purito va posar les mans dalt del manillar, es va aixecar per mirar enrere i va intentar jugar amb la psicologia. Però no. El portuguès havia arribat disposat a tot, i mentre Valverde i Nibali controlaven ningú no sap què, els dos corredors capdavanters es van jugar a l'sprint el mallot que qualsevol ciclista vol en el seu palmarès. Miraven al darrera després de més de set hores de batalla, buscant referències, calculant distàncies, i llavors va ser Rui qui va atacar, amb Purito a roda, amb Purito lluitant, amb Purito finalment vençut.

Aquella batalla va acabar amb l'alegria del vencedor i la ràbia del perdedor, i en els dies següents fins i tot hi va haver guerra entre Purito i el company Valverde, que va deixar escapar el portuguès. Les relacions entre els espanyols es van desfer, però no entre el portuguès del Lampre-Merida i el català del Katusha. Aquesta setmana han entrenat junts al Principat per preparar un altre capítol de la seva carrera esportiva. El diumenge Ponferrada acull el Campionat del Món, i allà es tornaran a veure les cares. Purito i Rui. No hi hauran les bones cares que van mostrar tots dos en Twitter dimarts, junts, somrients, com a amics, abans d'entrenar plegats. A Ponferrada, Florència serà al record.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT