PUBLICITAT

L'FC Andorra lluitarà per jugar al Comunal

  • L'ens que dirigeix España va rebre ahir un ?no' de la FAF a jugar en aquest camp i el pla B és parlar amb el comú
I.MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

L'FC Andorra no guanya per a males notícies. Encara intenta aixecar-se de la greu crisi que va viure la campanya passada quan es va descobrir un forat econòmic de més de 300.000 euros i en el curs 2014-2015 no té ni una casa on jugar i una entitat que l'ajudi.

El conjunt que dirigeix Justo Ruiz va debutar la setmana passada en lliga contra el Cervera (1-1) i ho va haver de fer a Aixovall, una instal·lació que cau a trossos i que el Govern va deixar de pagar pel lloguer a la Batllia l'1 de gener d'aquest any. Així que necessita una seu.

La primera alternativa va ser demanar al Govern jugar a l'Estadi Nacional, però tothom sap que allà només s'hi juguen partits de rugbi i de la selecció de futbol i la resposta va ser un no, tot i que segons el portaveu de l'FC Andorra, Bruno Bartolomé, amb excuses tipus «les línies que marquen el terreny de joc estan fetes per al rugbi i no es pot anar pintant i despintant si s'hi ha de jugar regularment a futbol». De fet l'Andorra sap que podria compatibilitzar les hores amb el VPC, però vist que picava contra una paret, va buscar una altra alternativa.

Aquesta era jugar a l'Estadi Comunal, que el Comú de la capital lloga a la Federació Andorrana de Futbol (FAF), però l'entitat que presideix Víctor Santos també li ha dit que no. El motiu, que ha de donar cabuda a tots els equips de la Lliga Nacional perquè entrenin i juguin allà i no hi ha hores lliures. Bartolomé afirma que l'Andorra no està en situació d'exigir i fins i tot estaria disposat a jugar a les nou de la nit del diumenge. «Però insisteixen en que no és factible», matisa Bartolomé. Així que el pla B és parlar directament amb el propietari de la instal·lació, el Comú de la capital. «Sabem que també ens poden dir que no però no podem rendir-nos».

Perquè jugar al camp d'Ordino probablement obligaria a l'hivern a ajornar uns cinc partits. «El mateix passa en uns quatre a l'any, per compromisos de selecció així que acabar ajornant deu no ens ho permet la Federació Catalana», va apuntar el portaveu del club. L'exili a Alàs tampoc es contempla: «Després de 72 anys d'història? Seria directament la mort del club», va afegir.

Bartolomé va deixar clar que el tracte que està tenint l'FC Andorra no beneficia ningú. «Estem oferint una imatge de país lamentable», manifesta abans d'explicar-se: «Quan juguem a casa pugen almenys 50 persones de l'equip rival, com va passar la setmana passada amb el Cervera. Aixovall fa que l'estranger tingui un concepte del país nefast i jugant al Comunal o a l'Estadi Nacional seria diferent. Són dos camps ideals per promocionar el turisme esportiu però ningú ho vol veure per interessos propis», va lamentar. Mentrestant, l'FCA continuarà «d'okupa» a Aixovall. «Fins que un dia el propietari ens tregui les porteries», va advertir Bartolomé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT