PUBLICITAT

Herver deixa la direcció tècnica per incompatibilitat

  • El nou president pren una decisió que no li agrada: «S'ha de fer així»
IVÁN MOURE
ORDINO

Periodic
Xavier Herver s'expressa en una entrevista concedida a EL PERIÒDIC ANDORRA al desembre de l'any passat Foto: TONY LARA

El càrrec de director tècnic de la Federació Andorrana de Karate (FAK) està vacant des d'ahir. Xavier Herver es va veure obligat a deixar aquest càrrec, que ha ocupat durant gairebé set anys, per incompatibilitat amb el seu nou estatus de president. Ahir mateix es va reunir al matí amb Jordi Cerqueda per consultar la viabilitat de mantenir els dos càrrecs, però la Llei de l'Esport ho prohibeix i ni el secretari d'Esports d'Estat ni ningú pot ajudar-lo. Havia d'escollir i així ho ha fet: «He pres una decisió que no m'agrada, però s'ha de fer així. Hem arribat a una situació de necessitat i no val que estigui qualsevol persona al capdavant de la FAK», va indicar.

Per què ho fa, doncs? «Cuidar l'economia es clau perquè hem eixugat un deute enorme en els sis anys de mandat de Garcia. A més s'han de defensar els interessos i el posicionament d'Andorra en el món del karate, que ha viscut una gran evolució en els darrers anys. Són petits detalls els que demostren que és important ser president. Per exemple, a l'Europeu de Petits Estats l'organització volia suprimir la categoria en la qual lluitava Sandra Herver per disputar un open i ens ho van notificar per correu electrònic. Vaig respondre que no, que per normativa s'havien de fer les dues categories, però com a director tècnic no hauria rebut aquest mail i per tant hauríem perdut una medalla».

La nova situació ve forçada per la sobtada dimissió de Toni Garcia, a finals d'agost. S'havia de trobar un relleu com a màxim mandatari el més aviat possible perquè el 19 de setembre hi havia congrés de la nova Federació de Petits Estats d'Europa (SSEF) –en la qual el propi Herver s'ha ofert per estar al comitè executiu– i Andorra havia de presentar candidatura per organitzar el Campionat del 2015 o el 2016. S'havia de decidir tot ràpid, així que en reunió de directiva, va haver-hi unanimitat perquè fos ell el nou president de la FAK. Així doncs, deixarà de cobrar com a director tècnic per passar a treballar de màxim mandatari. «Els diners no m'importen. Compta la gran relació que hi ha actualment al karate andorrà. Som una pinya i tenim una mateixa filosofia: sumar i ajudar. Això és el que he fet».

TAMPOC POT PRESIDIR CLUBS / Com a president de la FAK, la Llei de l'Esport tampoc permet Herver presidir un club i ell dirigeix el Fudo-Shin d'Escaldes i el Xavier Herver Ordino. «Ho resoldré en els pròxims dies», va avançar. Sí que pot, però, mantenir el càrrec de director tècnic que té amb l'Urban Gym.

D'altra banda, Manel Jodar tampoc continuarà com a vocal per incompatibilitat amb el càrrec de seleccionador. La directiva, doncs, passa a ser de tres vocals i no quatre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT