PUBLICITAT

10K i triatló, de nou el mateix dia

  • El CAVA i el CT Serradells organitzen el pròxim diumenge les dues curses amb només una hora de diferència H L'aturada tècnica en la piscina impedeix el canvi del triatló i veuen «impossible» variar les dates
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

És el segon any consecutiu que el 10K d'Andorra i el Triatló Popular del Serradells comparteixen dia i, gairebé, hora: diumenge vinent. No hi ha manera que es posin d'acord en la celebració de les curses en diferents dies, i una vegada consultades les dues parts, les possibilitats de què això variï són limitades, fins i tot gairebé nul·les.

L'any passat la raó que es va esgrimir va ser que, per part del CT Serradells, depenien de l'aturada tècnica que ha de fer la piscina comunal, i en aquesta ocasió, es repeteix la història. «L'aturada dura tres setmanes i just s'acaba per fer el triatló», van manifestar fonts del club de triatló, que hi afegeixen que sembla «impossible» variar la data. «Estaria bé seure un dia i parlar-ne», afirmava ahir el president del CAVA, Víctor Cunill, organitzadors del 10K que també és Campionat d'Andorra de 5K. La decisió, però, no sembla estar en mans dels clubs, sinó en la possibilitat de fer l'aturada altres dates, i això depèn dels serveis comunals. La cursa de 10K serà el diumenge a les 9.30h, mentre que el triatló es disputarà a partir de les 10.30h.

El dia 5, Ordino-Casamanya

Una de les possibles dates seria fer el triatló el cap de setmana següent, això és el diumenge 5 d'octubre, però la disponibilitat de la piscina no ho permet, i a més aquest any és el CT Serradells l'organitzador del duatló Ordino-Casamanya. El Comú d'Ordino, fins el moment encarregat de la cursa, ha delegat en el club andorrà. En tot cas, els recorreguts seran els mateixos: ciclisme des d‘Ordino al coll i després a peu.

100 al triatló, 250 al 10K

Entre totes dues carreres es preveuen més de 300 persones fent esport a la capital diumenge al matí. El triatló espera assumir un centenar de participants. Ahir les xifres superaven la cinquantena, amb més de 25 corredors que faran la cursa individual, a més de 8 equips (això són 24 corredors més) i al voltant de 20 nens per a la cursa petita. Pel que fa al 10K, la previsió és com sempre arribar als 250 atletes, tenint en compte que almenys un centenar seran nens que disputaran les curses curtes de 800m 400 i 100 metres.

El 10K, amb noms coneguts

A pocs dies de la celebració del 10K, el CAVA ja pot confirmar alguns dels atletes de renom que hi participaran a la seva cita, amb sortida i arribada a l'Estadi Comunal. Per part andorrana destaca la presència de Toni Bernadó –l'any passat es va proclamar campió d'Andorra de 5K– i Marcos Sanza (CAVA), que serà un dels grans favorits al triomf juntament amb Mohamed Bembarka (Agrupació Atlètica Catalana). El marroquí resident a Catalunya de ben segur que vol repetir victòria després de vèncer al Cros del passat mes de març. L'any passat es va imposar Otmane Btaimi (Bikila), en vèncer Sanza en l'esprint. En categoria femenina el 10K comptarà amb la guanyadora del passat Cros, Míriam Ortiz (Agrupació Atlètica Catalana), i Meritxell Calduch (Montornés), mentre que per part andorrana s'espera la presència de Yolanda Castillejo com a primera opció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT