Victòria de gran prestigi contra l'Herbalife d'Aíto

• El MoraBanc domina de principi a fi en joc i marcador i venç 72-85 en un amistós a Vielha
VIELHA

Bogris alça el polze després de la victòria d'ahir del BCA a Vielha Foto: BCA

El MoraBanc Andorra va donar ahir un pas més en la seva ràpida adaptació a l'ACB i va obtenir un triomf clar i de mèrit (72-85) contra un rival d'entitat com és l'Herbalife Gran Canària d'Aíto García Reneses, que va ser cinquè en la passada Lliga Endesa.

Navarro va començar amargant la nit als insulars amb un triple i una cistella que obligava a Aíto García Reneses a demanar un temps mort per despertar els seus i, amb un ritme més alt, el Gran Canària va posar-se 6-7. Així que Peñarroya va mantenir el duel de les banquetes, va demanar un temps mort i amb Ivanov i Bogris –integrants del cinc inicial– com a sostres, el MoraBanc va fer un parcial de 0-9 que va fer pujar el 6-16.

El partit s'estava vivint amb intensitat als dos bàndols, amb els jugadors guanyant-se punts de cara a la lliga però aquell parcial ja no patiria grans daltabaixos i es va passar pel 12-25 amb un triple de Green que superava la barrera de deu punts fins el 16-25 a l'acabament del primer quart.

El Gran Canària va perllongar un parcial de 0-4 amb un triple només començar el segon periode (19-25) però el conjunt de Peñarroya va encomanar-se a Trías per tornar a superar la franja dels deu punts (20-31). Després d'uns minuts d'intercanvi, el Gran Canària va oferir la seva millor versió de la nit i amb un parcial de 0-6 es va posar dos per sota (34-36). Aquí es va acabar el partit per als d'Aíto. Bogris i Ivanov van tornar a coincidir a la pista i en un obrir i tancar d'ulls el MoraBanc tornava a manar per sobre dels deu (36-49), amb un triple inclòs del copríncep com a avantsala del descans.

Els de Peñarroya eren millors i, a poc a poc, van anar ampliant la diferència en el tercer quart fins el 38-53 amb un triple de Sada. El Gran Canària va intentar ficar-se de nou en el partit però sempre obtenia resposta: amb Ivanov a la pintura, Betinho martellejant de 6,75, Blanch afinant el seu canell o Bogris intimidant. Deu minuts més tard, amb l'últim quart per endavant, el lluminós marcava un 50-69. Massa diferència. Ja no va haver-hi rèplica fins el final, que els d'Aíto van maquillar el resultat fins el 72-85.

Un triomf celebrat amb cautel·la per Peñarroya: «L'equip va creixent de mica en mica, amb moments bons però també d'altres que no tenim el control. Continuem agafant informació [dels rivals de la nova categoria], que va molt bé i és cert que hem jugat amb un rival d'entitat però aquests partits s'assemblen poc als oficials».