PUBLICITAT

Despres crea l'Andorra 500 Classic Moto Road

  • El cinc vegades campió del Dakar continuarà lligat a les dues rodes
ALBERT CANES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cyril Despres en el dia de la presentació de la seva Yamah Foto: Àlex lara

Uns mesos després d'anunciar que passava a les quatre rodes al Dakar amb l'equip Peugeot, Cyril Despres organitzarà una prova de motocicletes clàssiques que es disputarà a les carreteres del Principat sota el nom d'Andorra 500. Serà una cursa de regularitat de 500 quilòmetres, en tres etapes, que es disputarà al juny -- la data exacta es confirmarà el mes que ve-- i l'objectiu serà assolir la velocitat mitjana de les carreteres amb la màxima precisió possible. La velocitat es calcularà a partir d'un sistema de navegació GPS que es diu Tripy i que portaran tots els participants, al més pur estil Dakar.

«És obvi que estic molt emocionat pel repte de passar de dos a quatre rodes en competició, però no podia imaginar no tenir cap connexió directa amb el món del motociclisme», va afirmar Despres, que vol seguir lligat a la seva passió de tota la vida, i va afegir: «Sempre m'ha fascinat la simplicitat de les motos clàssiques, a més a més, això em permetrà seguir treballant amb l'equip de persones que sempre han estat amb mi».

El Govern d'Andorra ja ha donat la seva aprovació al projecte i autoritzarà el tancament de carreteres i proporcionarà el suport logístic necessari per a l'esdeveniment. La sortida de les tres etapes de la prova serà a Ordino i tindrà una duració total de tres dies i mig, amb un recorregut dissenyat per mostrar els millors paisatges i carreteres d'Andorra, França i Catalunya.

Despres i el seu equip tenen molt clar que volen que la prova sigui el més oberta possible a tothom i hi podran participar motos «des d'abans de la guerra» fins als anys vuitanta. A la prova també hi haurà categories de motocicletes modificades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT