PUBLICITAT

RESPECTE

  • La plantilla del MoraBanc agraeix el suport del públic del Poliesportiu després d’aconseguir la victòria dissabte passat contra el Laboral Kutxa Baskonia, la primera de la temporada.
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

plantilla
Foto: EL PERIÒDIC

Una nova victòria del BC MoraBanc Andorra, diumenge (19.00) a Manresa contra el Bruixa d’Or, igualaria la balança de victòries i derrotes dels andorrans, però el que no vol el tècnic Joan Peñarroya són falses eufòries davant del cuer i després d’haver guanyat el Baskonia a casa. Es tracta de tenir «el màxim respecte», en paraules de l’entrenador, i ser conscient que la lliga «és molt llarga» i que cada partit serà un món. A més, aquest partit serà el retorn de Peñarroya a la que va ser casa seva durant deu anys com a jugador. Mai, però, s’ha presentat com a tècnic rival.
«Anem a Manresa, jo tinc un passat i un present allà perquè tinc família i domicili, i una trajectòria com a jugador de la qual ja fa uns anys. Aprecio el Manresa i tot el que l’envolta, però serà una situació que ja vaig viure quan era jugador i em vaig enfrontar a ells», va recordar l’entrenador, que torna al Nou Congost per primera vegada com a entrenador.

«HEM GUANYAT UN PARTIT, CALMA» / «Hem guanyat un partit, això acaba de començar, no hem d’estar pendents de si hi ha urgències, si guanyem o no guanyem... calma», assegurava aquesta setmana el tècnic, que no vol que l’equip es descentri del que és el dia a dia de la lliga, que és «molt difícil»: «Això acaba de començar. Jo el que tinc molt clar, i és el que he transmès als meus jugadors des del dilluns a la tarda és que anem a un camp molt, molt, molt difícil». Per a Peñarroya, el Nou Congost pressiona de manera diferent als equips rivals: «Conec aquell camp, aquella casa, conec quan aquell camp és complicat depenent de l’estat anímic que es respira a la ciutat». A més, està convençut que el Manresa és un equip que creu molt en les seves possibilitats aquesta temporada: «Estan convençuts que estan fent les coses molt bé i estan jugant força millor del que diuen els seus resultats, i m’espero un partit complicadíssim». «Segurament és més difícil anar a guanyar a Manresa que vèncer aquí un Laboral Kutxa, que és equip d’Eurolliga», hi va afegir, tot insistint en el «respecte» pel rival, «que si alguna cosa està demostrant és capacitat de competir i molta gana i molta ambició de fer-ho bé». El Manresa, però, no ha pogut vèncer encara en aquesta lliga.
«LI DEC MOLT A AQUELLA CASA» / «Li dec molt a aquella casa», va afirmar Peñarroya aquesta setmana. «Sóc un seguidor més del Manresa, però com a entrenador la meva trajectòria mai ha tingut relació amb ells. No diré que serà un partit més, perquè sóc a casa i tinc molts amics i la família, però així com quan era jugador sí que tenia un sentiment, ara que sóc entrenador, com que mai he estat en aquella casa, doncs és un rival més».
«És el club de la meva vida, evidentment, de la meva etapa de jugador», hi va insistir, tot indicant que és «un seguidor del Manresa, ho seré sempre al marge de l’equip amb qui estigui, però dubto que els meus sentiments siguin els mateixos que el primer partit que vaig jugar allà després de marxar, quan hi vaig anar amb el León. Segur que no tindrà res a veure».

¿UN SUBSTITUT PER A VICTOR SADA? / «Seguim el procés», va dir el tècnic a principi de setmana sobre l’evolució de Víctor Sada, que des del principi de les sessions ha estat absent en no recuperar-se de les molèsties a l’esquena, amb un pinçament del nervi ciàtic que ja el va deixar fora del matx contra el Laboral Kutxa Baskonia. D’aquesta manera, l’entrenador no va descartar l’opció de buscar una solució en la recerca d’un altre base: «Ja ho valorarem. Ja sabeu com treballem al club, nosaltres mai estem parats i dintre de les nostres possibilitats, estem a l’aguait de qualsevol opció, si és que en algun moment la necessitem. A dia d’avui és aviat per entrar en aquest tipus de valoracions perquè està seguint un tractament en mans d’especialistes».

¿es vestirà de curt demà? / Aquesta és la pregunta que vola al cap de Peñarroya, a 48 hores del partit. Sada evoluciona bé de les molèsties al nervi ciàtic, amb un tractament antiinflamatori i repòs des de dissabte. És dubte fins a última hora.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT