PUBLICITAT

Sada continua en tractament i no entrenarà almenys fins dijous

  • El fitxatge estrella del MoraBanc, baixa contra el Baskonia i el Manresa, és també dubte per a l'Herbalife
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya i Sada ?d'esquenes?en el partit de semifinals de la Lliga Catalana ACB contra el Joventut a la Seu Foto: TONY LARA

El panorama per a Víctor Sada tornarà a ser calcat al de la setmana passada. El fitxatge estrella del BC MoraBanc Andorra, afectat per unes molèsties al nervi ciàtic, continua en tractament i en principi tampoc no entrenarà aquesta setmana o, almenys, fins dijous.

El dijous previ al partit a Manresa és quan es va saber que Sada era baixa per al darrer partit. Segons el departament de comunicació del club tricolor la seva lesió estava evolucionant «favorablement», a base de tractament antiinflamatori i repòs absolut, però els serveis mèdics del club van considerar que era precipitat convocar-lo o, dit d'una altra manera, no calia arriscar a que acabés en un mal pitjor.

Així que el base continua sense exercitar-se, i ja va més d'una setmana. Manté les cures diàries i si es manté la bona evolució, el dijous tornaran a avaluar si realment està en condicions de ser convocat per al pròxim partit, que serà a casa el dissabte a les 21.00 hores davant l'Herbalife Gran Canària d'Aíto Garcia-Reneses. Avui i demà no entrenarà i dijous acumularà ja gairebé dues setmanes sense fer-ho. No es que sigui encara un drama, però sí s'està convertitn en un hàndicap que pot arribar a ser seriosament preocupant, tant per la delicadesa de la lesió com per l'estat de forma, el ritme d'entrenaments i de competició que va perdent cada dia que passa el capità i peça bàsica del vestidor. Situació complicada per a un jugador que no acumula més de tres mesos al Principat.

SCHREINER, UNA DE CADA / El de Manresa va ser el segon partit consecutiu que es va perdre Sada. Així que de nou Thomas Schreiner va haver d'assumir pràcticament al 100% el rol de director d'orquestra. El base austríac va jugar jugar 25min 57s, va capturar un rebot, va fer una assistència, va perdre una pilota, en va recuperar dues i va sumar 9 punts que li van valer un 10 de valoració.

Una actuació correcta però no decisiva com ho havia estat contra el Baskonia amb 28min 48s jugats i sis assistències, cinc pilotes recuperades, una de perduda, 14 punts i un 25 de valoració que li van fer ser MVP.

GUILLE COLOM DEBUTA / Shreiner està complint amb el rol de Sada i el d'ell el va tapar Navarro durant gairebé un quart d'hora i Guille Colom durant un parell de minuts, els previs a la botzina del descans.

La seva entrada a pista suposa engrandir la història del MoraBanc. De jugadors andorrans formats a les categories inferiors del club que presideix Gorka Aixàs i que hagin debutat a l'ACB només es recorda Toni Jiménez i hi ha el dubte de si Xavi Mujal va arribar a debutar en partit oficial a la màxima categoria. El germà de Guille, Quino, no es pot comptar perquè va marxar quan era molt jove i ha après gran part del que sap a l'estranger, a banda de que encara no ha volgut ser internacional tricolor. Tampoc es pot incloure a Txetxu Bermudo, nascut a Sevilla i acabat de formar al Joventut abans de comprometre's amb només 20 anys amb el Festina Andorra.

L'actuació de Guille Colom a Manresa va ser més que correcta. Per tractar-se d'un novell es va mostrar tranquil, sense precipitació alhora de distribuir el joc i sense complicar-se la vida. En 1min 49s li va donar temps a capturar un rebot defensiu i va donar una bona assistència a Bogris que el búlgar no va saber aprofitar en el posterior mà a mà.

Guille ha complert un somni i el dubte de Sada per al pròxim partit pot significar que el repeteixi. Si l'ex del Barça no es recupera, les opcions del jove valor del MoraBanc de repetir l'experiència augmentaran, principalment perquè Schreiner tornarà a necessitar descarregar les cames en algun moment, com també David Navarro, que intercanviarà posició amb la d'aler. Sigui com sigui, s'ho va guanyar a Manresa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT