PUBLICITAT

'Mètode Joel' contra les lesions

  • El VPC i els Isards contracten un entrenador d'AnyósPark per fer exercicis que redueixin el risc de patir trencaments musculars H Set jugadors l'ultilitzen des de fa tres mesos amb èxit
I.MOURE
LA MASSANA

Periodic
A l'esquerra, Laborde i Sarti en la roda de premsa d'ahir. A la dreta, dues seqüències d'exercicis específics d'alguns jugadors del VPC. Foto: el periòdic

Joel Laborde és un entrenador d'AnyósPark que entre d'altres estudis, té en el seu currículum un màster en alt rendiment per a esports d'equip que va fer amb entrenadors del renom com el preparador físic del Barça, Paco Seirul·lo, o el de la Juventus de Torí, Julio Tous. Gràcies a això ha extret un programa que redueix substancialment el risc de lesions i ha aconseguit cridar l'atenció del món de l'oval tricolor.

El VPC i els Isards, sota el nom de Rugbi Andorra, l'han contractat vistes les nombroses lesions que va patir el primer equip del club la temporada passada. Principalment van ser trencaments musculars que, tenint en compte que estan en un nivell amateur, provocaven que els jugadors no acabessin de tenir bones sensacions. Els isquiotibials, les pubàlgies i els abductors eren les principals causes.

Així que des del passat 21 de juliol, hi ha diversos jugadors que realitzen un treball específic que, de moment, està funcionant a les mil meravelles. Els dos primers en encetar aquesta nova manera d'entrenar van ser Emiliano Robbiani i Javier Vicente. Vist l'èxit, posteriorment es van anar afegint jugadors fins que a dia d'avui hi ha sis assidus: ells dos més Benjamin Taurinyà, Esteve Pérez, Stefano Tosatti i Marc Abelló.

Segons explica el propi Laborde «busquem l'origen de les lesions per poder treballar en el problema amb exercicis perquè els moviments s'executin d'una manera correcta».

Per exemple, Esteve Pérez –seqüència de fotos d'abaix a la dreta– va arribar al tram final amb un cansament acumulat que provocava que la seva musculatura no donava per a més. Amb els exercicist de mobilitat i activació que fa ara, s'està enfortint. El mateix passa amb Javier Vicente, qui no va dubtar a explicar els resultats de l'experiment: «Noto que podem anar forts sense por a trencar-me».

Són diversos els treballs específics que aplica Joel per als jugadors del VPC i la selecció de rugbi. Des d'exercicis de mobilitat, de coordinació, de recolzament sense fluctuacions o biomètric a d'altres d'estabilitat per evitar lesions de columna, de gluti per evitar trencaments del creuat del genoll, s'incideix en la polea acònica, la plataforma vibratòria.

«Són exercicis amb un efecte protector de dues setmanes», alerta Laborde. Així que l'acord, que havia ser per un mes i mig perquè els jugadors tinguessin una pauta per després treballar pel seu compte, passa a ser per a tota la temporada. Fins i tot el seleccionador, Jeannot Martinho, i el tècnic del VPC, Dídac Martínez, s'han reunit amb l'entrenador d'AnyósPark per evaluar l'estat dels jugadors i també perquè ells puguin incloure exercicis del Mètode Joel en els entrenaments. De moment tot funciona perquè no hi ha jugadors amb lesions musculars, que ha estat el mal del rugbi andorrà en els darrers anys, però a final de curs es veuran els resultats reals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT