PUBLICITAT

Peñarroya transmet tranquil·litat i demana paciència per aixecar el vol

  • El tècnic del MoraBanc analitza a fons la derrota a Manresa però també recorda que l'ACB no és la LEB
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

No haurà sentat gens bé la derrota del BC MoraBanc Andorra al Nou Congost per tractar-se d'un rival directe i per ser dels equips més assequibles de guanyar de l'ACB –potser el que més–, però la realitat és que si ens posem en la pell de l'enemic, des de La Bruixa d'Or Manresa també pensaran que el conjunt que dirigeix Joan Peñarroya és, només pel fet de ser un equip novell, un dels més fàcils de la categoria.

Així que després de tres derrotes i una victòria en la Lliga Endesa, el tècnic del conjunt tricolor va transmetre tranquil·litat i en base al seu discurs, es pot llegir que va demanar paciència per adaptar-se a la categoria. No va fugir d'analitzar a fons la derrota, que de fet ho va fer amb força detalls, però també va voler recordar que l'ACB no és la LEB i que després de tants anys acostumats a estar en la part alta de la taula, aquesta temporada la realitat és una altra.

Que va fallar la mentalitat en la recta final del tercer quart i de tot el darrer ja ho va dir Peñarroya en el post partit, però ahir va anar més enllà: «El públic del Nou Congost va crear una atmosfera que va guiar l'equip a treure el partit. Nosaltres ja ho sabíem i ens va passar. No va ser relaxament [quan el MoraBanc vencia 41-50] però actuar amb ansietat i sense encert en el tir en dues o tres situacions, sinó el partit hauria agafat una altra línia».

En el darrer quart, és evident que, encaixant 31 punts, l'equip estava totalment desorientat: «No vam tenir serenitat per decidir què havíem de fer. Perdíem pilotes, ens precipitàvem en el tir i a sobre sempre fallàvem; i en defensa no vam ser sòlids. Vam permetre que ells tiressin de massa formes diferents: a la contra, després de rebots, en tirs lliures... Així és normal que perdis».

«SOM QUI SOM» / La conclusió, però, no és tan dramàtica per al tècnic. És aquí on Peñarroya va posar els peus a terra als somiadors: «O som sòlids o la nostra qualitat no ens dóna per guanyar partits en aquesta lliga així que hem d'aprendre, saber les errades i treballar per millorar». Tota una autocrítica acompanyada per un flotador per als seus jugadors: «No hem d'oblidar que som qui som. Quan escolto que som un equip expert em fa riure perquè només tenim a Trías i Ivanov. Navarro va jugar una temporada i mitja, Sada està lesionat... Tenim ganes de jugar aquesta lliga però no la coneixem. Ser novell és un peatge que hem de superar amb naturalitat però a vegades no ho portem bé».

Peñarroya va estendre el «som qui som» també als fitxatges. El fitxatge estrella, Sada, fa dos partits que no juga a causa de la inflamació del nervi ciàtic i Asier encara no ha debutat després d'estar tota la pretemporada de baixa per una lesió en un genoll que el va obligar a passar per quiròfan, però tot i així el tècnic egarenc va deixar clar: «Potser ens falta un, o tres o quatre, però som Andorra. No ens pensem que som el que no som. Tenim els mitjans que tenim i aquest club mai ha estirat lés la màniga que el braç». Malgrat tot, creu en el projecte com ningú: «Estic convençut que ens en sortirem, però tranquil·litat. Voldríem tenir algun triomf més, però si competim, les coses sortiran. Segur».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT