PUBLICITAT

La plantilla espera millorar mentre agafa «experiència» a la Lliga

  • «El que ens falta simplement és seleccionar bé els finals de partit», assegura el pivot Jordi Trías
R.M.S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una acció del partit del passat diumenge entre el Manresa i l'Andorra Foto: ACB PHOTO

Arribar als trams finals dels partits amb el cap fred i saber llegir millor el joc mentre el temps corre és possiblement una de les coses més difícils que ha d'aconseguir un equip en aquesta Lliga ACB. Ahir alguns jugadors del MoraBanc Andorra reflexionaven sobre la manca d'experiència de la plantilla. «Jo penso que el que ens falta simplement és seleccionar bé els finals de partit», va assegurar ahir Jordi Trías. «Costa assentar-se a la competició perquè els rivals tenen jugadors amb molta experiència a la lliga», va dir Marc Blanch ahir, que hi afegia: «Tenim experiència amb el Jordi (Trías), el Víctor (Sada) i el ‘Coco' (Kaloyan Ivanov) i els altres són gairebé nous. Ara portem quatre partits i comencem a estar aclimatats, però és veritat que es nota una mica al final dels partits que jugues amb massa ansietat, amb massa ganes de fer massa coses en poc temps, i això és el que potser vam pagar car».

«Obviament la sensació és negativa per la derrota, està clar», va afirmar Trías ahir, «però penso que vam fer coses molt ben fetes. En l'últim quart no vam saber jugar bé, i el Manresa també va fer molts mèrits per guanyar». Per al jugador català, el camí que s'ha iniciat és el correcte perquè arribin els resultats: «Penso que estem força bé, globalment hem competit tots els partits, contra bons rivals, el que passa és que el competir i arribar a l'última part del partit ajustat i emportar-nos només una victòria de les possibles quatre que hi ha hagut, ens queda un regust una mica agre. Però queda molta lliga, són 34 jornades i només en portem quatre».

TRÍAS: «ÉS BO CONÈIXER LA LLIGA» / «És una lliga que és bo conèixer-la. Al final tot és bàsquet, però a la Lliga ACB es juga d'una manera molt tàctica, amb el tema dels contactes, quines faltes es xiulen... són coses que va bé l'experiència», va manifestar Trías, que també va fer autocrítica: «Penso que els últims cinc minuts de partit de la majoria dels que hem jugat, no els hem jugat gaire bé, i allà és on hem de tenir la calma i trobar bons llançaments. Això ens ha faltat més».

MARC BLANCH LLUITA PER TENIR MINUTS / Un dels noms de la setmana és Marc Blanch, que després de tres jornades irregulars, per fi en la quarta a Manresa va trobar apropar-se als números del Blanch de la temporada passada: «Fer un bon partit sempre és positiu i et dóna confiança, llàstima que no van guanyar». «No queda una altra cosa que seguir treballant», va manifestar, tot pensant en «dissabte» per «aportar el màxim que pugui i aconseguir la victòria».

La seva manca de minuts, en comparació a la campanya anterior a LEB Or, sap que és una cosa que podia passar: «Tenir més minuts és el que volen tots els jugadors, i intentar que a mesura que vas fent bé la feina tenir la recompensa. Mentre vagis fent bé les coses a dins de la pista, ajudaràs l'equip i llavors tindràs més minuts». En tot cas, l'aler és conscient de les diferències entre la LEB i l'ACB: «No té res a veure, vas a pavellons en què el més petit ja en té 3.500 o 4.000 persones i a LEB el que hi havia més era això. Després la qualitat dels jugadors és molt diferent, i es nota físicament».

El seu rol aquest any és diferent. Ja no és l'home que sumava i sumava punts i gairebé el líder, però sap que s'hi ha d'adaptar: «És diferent perquè han vingut jugadors de molta qualitat. Jo segueixo treballant igual durant els entrenaments i estic a disposició pels minuts que facin falta i aquest és el rol d'aquest any». «Si et van sortint millor les coses, tens més minuts, i si no estàs bé en defensa tens menys minuts, per tant s'ha d'estar al cent per cent els quaranta minuts», va sentenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT