PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La qualitat acústica bona o excel·lent arriba al 90% el 2014

La tendència és positiva des del 2009 i desapareix la qualificació de dolenta

Per EL PERIÒDIC

Gràfic de l’evolució de la qualitat acústica.
Gràfic de l’evolució de la qualitat acústica. | EL PERIÒDIC
La qualitat acústica d’Andorra ha millorat el 2014. Segons el Govern, les estacions en què la qualitat és excel·lent o bona arriben al 90%, augmentant 17 punts respecte el 2013, quan suposaven el 73%. «És una tendència, en 2011 va ser el primer any que no vam tenir ‘molt dolenta’, i ara ja no hi ha ‘dolenta’, va explicar ahir Marc Rossell, director del Departament de Medi Ambient.

Les dades recollides pel Departament de Medi Ambient relatives al passat exercici evidencien l’evolució, seguint la tendència positiva que s’ha produït des de l’any 2009. Per primera vegada no s’ha produït en cap de les estacions de control qualitats molt dolentes o dolentes, una millora respecte el 2013 quan el 7% de les estacions tenien qualitat dolenta. La suma de qualitats excel·lents i bones s’ha situat en el 90%, 17 punts per sobre de la registrada el 2013, del 73%.

Des del 2009, el Departament de Medi Ambient mesura periòdicament els nivells acústics d’una xarxa de 70 estacions repartides per tota la zona urbana del territori. Els resultats obtinguts permeten realitzar el seguiment en funció als objectius establerts en el cadastre sonor del 2008. «L’activitat de control sempre són els mateixos en diferents llocs», va dir Rossell, que hi va afegir que els controls es fan com a mínim durant dos mesos a l’any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT