PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els sabors de França, en una quinzena de restaurants

La iniciativa aplega a 1.300 establiments a nivell internacional

Per EL PERIÒDIC

Julián, De Matha i Maestre, ahir durant la presentació.
Julián, De Matha i Maestre, ahir durant la presentació. | ANA / M.C.
una quinzena de restaurants d’Andorra participaran en una iniciativa amb 1.300 establiments de diversos països per «celebrar l’excel·lència de la cuina francesa». Com va explicar l’ambaixadora de França a Andorra, Ginette de Matha, el 19 de març cada restaurant proposarà plats amb productes francesos per donar a conèixer la gastronomia del país. 
 
De fet, al país la iniciativa Goût de France s’estendrà també el 20 i 21 de març per aprofitar l’ocupació del cap de setmana. Segons va remarcar el gerent de la Unió Hotelera, Òscar Julián és una oportunitat per fer passar el missatge que «Andorra té molt bona gastronomia, encara que sovint no té l’apreciació o la bona imatge que hauria de tenir». 
 
El 19 de març, 1.300 restauradors d’establiments dels cinc continents participaran en la primera edició de la iniciativa Goût de France que vol donar a conèixer els productes i sabors del país veí. Andorra hi serà present amb una quinzena de restaurants que, no només oferiran menús de tipologia francesa durant aquesta jornada sinó que ho faran durant el cap de setmana del 20 i 21 de març, per aprofitar l’ocupació prevista tenint en compte que hi ha les falles a València, com ha exposat Julián. 
 
La idea sorgeix del ministre d’Afers Exteriors, Laurent Fabious, segons va indicar l’ambaixadora francesa Ginette de Matha, i els restaurants han estat seleccionats per un comitè amb 40 xefs francesos presidit per Alain Ducasse.
 
Els restaurants oferiran menús degustació amb productes de qualitat i vol potenciar sopars per compartir i passar una bona estona. A més, com va recordar De Matha, és un dels primers exemples de l’entrada de la gastronomia francesa com a patrimoni mundial de la Unesco.
 
Segons el gerent de l’UHA , els establiments tenen l’oportunitat de competir «de tu a tu» amb altres restaurants amb estrelles Michelin i demostrar la qualitat de la cuina local. La iniciativa compta amb el suport de MoraBanc que acollirà una conferència sobre els sabors locals i regionals adoptats pels restaurants de cuina moderna. La directora de màrqueting, comunicació i qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre va dir que la proposta és diferent i esperen una bona resposta d’Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT