PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

La millor manera d’iniciar-se en el trial

La Federació Motociclista d’Andorra juntament amb el Comú de Sant Julià i Jordi Pasquet impulsen l’escola d’iniciació

Per ALBERT CANES

Els alumnes de l’escola d’iniciació, entrenant fins i tot en un dia de pluja, a la plaça de la Germandat. FOTO: EMILIO PRENAS
Els alumnes de l’escola d’iniciació, entrenant fins i tot en un dia de pluja, a la plaça de la Germandat. FOTO: EMILIO PRENAS | EMILIO PRENAS
Des de dimarts passat tots els nois entre 3 i 11 anys poden assistir a l’escola d’iniciació en el trial impulsada per la Federació Motociclista d’Andorra de (FMA), Jordi Pasquet i el Comú de Sant Julià. Una vintena de nens han pogut realitzar les primeres classes sobre les motos elèctriques que proporciona el mateix Pasquet, i que facilita als joves poder iniciar-se en aquest esport sense haver d’afrontar unes despeses elevades. Amb només dues jornades d’activitat, ja hi ha 11 alumnes fixes amb edats compreses entre els 4 i 11 anys, i hi ha alguns més que han expressat el seu desig de poder-ho fer. 
 
Després de fer uns sondejos per veure què es podia fer, la FMA va realitzar la presentació donant l’opció a tots aquells que es volguessin iniciar en el món del trial ho poguessin fer sense haver de gastar-se diners en material, del qual se’n fa càrrec la mateixa FMA. Amb només dues sessions, ja s’ha pogut comprovar que ha tingut una bona acollida. 
 
Els nois poden iniciar-se en la competició amb el Campionat d’Andorra, que consta de quatre proves i en el qual els més petits fan un recorregut que els permet aprendre. La intenció de la FMA és que hi hagi una rotació en els joves que assisteixin a l’escola d’iniciació i que els que vagin agafant nivell continuïn el seu procés d’aprenentatge a la muntanya i més endavant, poder formar part d’un programa de tecnificació. «És la millor manera per aprendre. No tothom té els recursos per poder fer-ho i l’escola que hem muntat ho permet», explica el president de la FMA, Josep Puntí. La intenció amb aquest projecte és que el trial rebi un impuls de cara al futur a Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT