PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos reforços per pujar

La junta de l’FC Andorra dóna el sí a Justo perquè fitxi un punta i un migcampista que millorin el que hi ha

Per Iván Moure

Juli Sánchez, que va jugar de davanter centre davant el Tremp, celebra el gol que va significar el 2-1, el diumenge passat a Aixovall.
Juli Sánchez, que va jugar de davanter centre davant el Tremp, celebra el gol que va significar el 2-1, el diumenge passat a Aixovall.
L’FC Andorra té com a premisa, a qualsevol preu, pujar de categoria i tornar a la Primera Divisió Catalana la pròxima campanya. Qualsevol altre resultat seria un «fracàs», paraula que no fa gaire va utilitzar Justo Ruiz i que comparteix tota la junta directiva. És per això que ahir, en reunió de cúpula i cos tècnic, es va decidir per unanimitat portar dos reforços de manera imminent perquè afrontin el que queda de competició. 
 
L’Alpicat és líder amb 67 punts en 28 partits –dels 34 que s’han de disputar– i l’FC Andorra és segon amb 66 i un partit menys. El tercer és el Cervera, amb 53 punts. Està clar que molt malament ha d’acabar tot perquè els tricolors, com a mínim, no disputin la promoció, tot i que ara mateix depenen d’ells mateixos per pujar. «Arriba el tram clau de la temporada i si ja teníem una plantilla curta, les darreres baixes ens obliguen a fitxar», va assegurar ahir a aquest rotatiu el portaveu del club, Bruno Bartolomé. No li falta raó ja que Justo disposa ara mateix de 15 jugadors, després de perdre en les darreres setmanes a Ludo i Oriol Roch per lesió, amb els precedents de jugadors com Ayala i DarÍo Isern, que van abandonar el club per decisió pròpia, o Xavi Viera, de baixa des de fa uns tres mesos.
 
Segons ha pogut saber El Periòdic d’Andorra hi ha diversos fronts oberts, tots fora del Principat, per portar un davanter centre i un migcampista de perfil defensiu. Es preveu difícil, sí, però la idea és que estigui ja per al partit de diumenge, a Alcoletge a les 12.15 hores. El contracte de tots dos seria fins a final de temporada, ja sigui el 31 de maig –data de l’última jornada– o de la promoció, que allargaria 15 dies el final de curs. «El que tenim clar és que els jugadors que portem ha de millorar el que hi ha», va matisar el portaveu. 
 
VOLEN JUGAR A L’ESTADI NACIONAL

La junta de l’FC Andorra va demanarhora amb Toni Martí fa uns dies i en la reunió de junta d’ahir es van exposar els temes a tractar el cap del Govern. Principalment s’ha de parlar de com respira el club tricolor a nivell econòmic, després del forat econòmic que pressumptament va generar la gestió d’Emili Puig fins fa dos estius (juny del 2013), com també parlar de la subvenció econòmica en cas d’ascens a Primera. Però l’entitat que presideix Lluís España també vol treure un compromís de l’Executiu de poder fer servir la temporada que ve l’Estadi Nacional. L’argument de Bartolomé és clar: «Si pugem, ens han d’ajudar perquè volem promocionar el club, que doni projecció de creixement. Si juguem a Aixovall no podem explotar la imatge del país quan les aficions rivals puguen. No és el mateix que l’Estadi Nacional, que està en bones condicions i sobretot, al centre».
 
Cal recordar que l’estiu passat, l’FC Andorra ja va voler jugar a la nova instal·lació de la capital però va rebre una negativa. Aquesta vegada, però, seria diferent perquè els clubs de Primera, com és lògic, arrosseguen més afició que els de Segona.
 
CITACIÓ D'UN BANC PER DECLARAR A LA BATLLIA

Segons es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, l’FC Andorra ha estat citat a la Batllia a instància d’una entitat bancària i remet al«legal representant, avui d’ignorat parador, per a que el pròxim 2 de juny comparegui personalment o per mitjà del procurador andorrà que el representi legalment (...) amb l’advertència de que si no compareix se li seguirà el judici en rebel·lia sense nova citació i s’escauran les conseqüències legals que corresponguin».
 
L’FC Andorra, sense temps encara per parlar amb el seu advocat, Marc Forné, afirma en veu del portaveu, Bruno Bartolomé: «Al club no tenim constància d’haver rebut cap citació». Cal recordar que la citació prové del deute de més de 300.000 euros originat amb Emili Puig com a gerent, i que la domiciliació del compte bancari, al qual la junta actual no pot accedir ni per saber de quina xifra es tracta, era a l’antiga seu del carrer Verge del Pilar.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT