Va haver-hi pilotada a la cara de Leandro a Da Costa, segons l’acta

El Penya Encarnada publica un vídeo que no aclareix si hi ha impacte al cap

Per Iván Moure

Moment en què Leandro xuta la pilota a la grada d’Aixovall, diumenge.
Moment en què Leandro xuta la pilota a la grada d’Aixovall, diumenge. | El Periòdic
El Periòdic d’Andorra ha tingut accès a l’acta del partit del Penya Encarnada-Atlètic d’Escaldes del diumenge passat suspès al minut 87 per una batussa i segons hi detalla l’àrbitre Mauricio Hernán Quiroga, «el dorsal 17 de l’Atlètic Escaldes dóna una pilotada a la cara a un aficionat del Penya Encarnada». A més, diu que el duel es va suspendre «per la falta de seguretat davant la invasió de camp i l’agressió i les amenaces cap a l’equip arbitral» a més de sentenciar que «el joc s’ha de reanudar al minut 87 amb servei des del mig del camp per a l’Atlètic d’Escaldes». Cal destacar que en cas de falta de proves, el que diu l'acta és el que es fa servir alhora de resoldre.

Ahir al matí també va haver-hi moviment per part del Penya Encarnada, que va publicar un comunicat reiterant el seu paper de víctima a la batussa i aportant un vídeo en el qual es veu clarament que, efectivament, després del gol el número 17 de l’Atlètic, que és Leandro, xuta la pilota a la grada i impacta no en un aficionat, sinó en el president del Penya Encarnada, José Manuel da Costa. El que no s’acaba d’apreciar és si li dóna a la cara o als braços, que utilitza instintivament per protegir-se.

Els dos equips han demanat que se’ls doni el partit per guanyat i que sancionin al rival, com a causant de la batussa arran del 2-2.