PUBLICITAT

Andorra La Vella

Es preveu acabar l’embelliment del carrer Riberaygua a finals d’agost

Les obres eliminaran 33 places d’aparcament en zona blava per eixamplar les vies i fer un espai enjardinat

Per ESTEFANIA GRACIA

El cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, ahir durant la sessió del comú.
El cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, ahir durant la sessió del comú. | ANA / M.B.
En la sessió de Comú d’Andorra la Vella d’ahir, el Consell va aprovar la proposta de concurs nacional per adjudicar els treballs d’embelliment dels eixos comercials, en concret, del carrer Bonaventura Riberaygua, amb l’aprovació del plec de bases i de la publicació al BOPA de l’edicte corresponent. Pel que fa a les obres d’aquest, es preveu que finalitzin a l’agost, doncs el cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón, va assegurar que s’intentarà fer el pla de forma àgil, «la idea és que després de la publicació del concurs, en un termini de 21 dies hàbils, s’escollirà l’empresa guanyadora i es calcula un mes més de treball». A més, el cònsol  va afirmar que mentre s’estiguin realitzant els canvis, «no hi haurà cap inconvenient ni problema per a que la zona i els establiments puguin seguir les seves tasques amb normalitat», doncs no es preveu talls en la circulació. 
 
El projecte comptarà amb un pressupost d’uns 130.000 euros. I consistirà en l’eliminació dels espais d’aparcament en zona blava per eixamplar les voravies i fer una zona enjardinada. Doncs es traslladaran els arbres de la zona a un lloc amb més terra, com podria ser la Comella. I s’ompliran els espais amb arbustos més petits, que donaran «una visió més amplia i comercial carrer» va afirmar Minguillón. Totes aquestes decisions, s’han contemplat amb l’associació de comerciants de Riberaygua, que segons el cònsol, «estan molt contents amb el pla urbanístic», a més, «es va fer una enquesta per saber-ne l’opinió, i el 80% estan d’acord amb el projecte i el suporten». Aquestes reformes, però, comportaran la pèrdua de 33 places d’aparcament que estaven situades al carrer Bonaventura Riberaygua. Tot i que aquestes «no eren rotatives, doncs les utilitzaven els propis comerciants» va comentar Minguillón.
 
Per la seva banda, el conseller de la minoria per SDP, Josep Vila, es va mostrar satisfet amb aquestes obres perquè «eren necessàries», però desitja que vagin ampliant les reformes a altres zones «i no es quedin, com sempre, a les zones comercials, com va passar amb l’avinguda Meritxell».
 
D’altra banda, també està previst començar a curt termini les obres de l’aparcament de les escoles de Santa Coloma, ubicat a la zona del col·legi Janer i l’Escola Nostra Senyora de Meritxell. Aquesta intervenció, segons Minguillón, està pressupostada i projectada, però començarà quan finalitzi l’activitat escolar de la zona per no afectar la fluïdesa del trànsit.
 
Pressupostos / El Consell també va informar del tancament del primer trimestre amb un superàvit de 22.298,51 euros. Durant els tres primers mesos de l’any, les despeses del Comú han estat de 6.724.438,06, el que suposa un 17,99% del pressupost total. Les principals despeses són de Personal i de Consums, Béns Corrents i Serveis. Pel que fa als ingressos, augmenten fins als 6.746.736,51 euros, el 18,05% del previst per al 2015. Les partides amb les que més diners s’han ingressat fins ara són amb Impostos Directes, Taxes i Altres, i Transferències de Capital. En front d’aquestes dades, Minguillón va declarar que es segueix en la línia de «disminuir l’endeutament sense deixar de fer totes les inversions previstes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT