Només queda un pas

L’FC Andorra guanya de forma solvent a Organyà i depèn de si mateix per ser diumenge equip de Primera

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ludo inicia l’atac tricolor en el partit anterior contra el CF Linyola, que es va disputar a Aixovall. | J.J.B.
A només noranta minuts de l’èxit. Aquesta és la situació de l’FC Andorra, que en la darrera jornada es pot proclamar campió i pujar per la via directa a la Primera Catalana. La solvent victòria sobre el CF Organyà (1-3) ho permet. En menys d’una setmana estarà tot decidit. I podrà jugar-se el tot pel tot a Aixovall diumenge vinent davant el CF L’Albi, un equip que no es juga res des de fa dies.

Els tricolors no van sortir prou entonats i es van trobar amb el marcador en contra poc abans d’arribar al quart d’hora, amb un penal d’Àngel sobre Vila, que el mateix jugador del conjunt de l’Alt Urgell es va encarregar de xutar i transformar. El gol en contra va significar un canvi de mentalitat i més després que l’empat arribés de seguida. Mateo treia un servei de banda, Àlex pentinava l’esfèrica i Leo era objecte de penal. Riera va marcar des dels onze metres. El segon gol arribava just passada la mitja hora, també en el seu origen amb un servei de banda de Mateo. La pilota arribada a Jarabo, que des de la frontal de l’àrea etzibava un xut que acabava al fons de la porteria lleidatana.

En la represa el domini físic visitant es fa fer més evident, al que se li va sumar que el ritme de partit era totalment andorrà. I al 53 es decidia el matx. Sebas realitzava una jugada personal per banda esquerra i centrava cap a Ludo, que a l’àrea petita rematava de cap per fer el tercer. A partir d’aquí al contraatac era quan es produeïn les millors ocasions. Leo, Brian, Juli i Riera no van encertar, però el rival es mostrava inoperant en atac i el triomf no va perillar en cap moment.

«Una altra vegada l’equip ha respòs perfectament al repte de guanyar», indicava després de l’enfrontament l’entrenador andorrà, Justo Ruiz, destacant que «en la segona part hem estat molt superiors. Els canvis fets han estat claus». Aquest triomf és un més del que està recollint l’equip en aquesta segona volta de campionat. «Portem una ratxa increïble, amb onze victòries i dos empats», i no perd des del passat 8 de febrer, quan va caure al camp del CD Cervera. Diumenge vinent s’ho jugarà tot a Aixovall contra l’Albi. «L’últim partit serà com una final. Estem confiats que no es pot escapar», afirma.

L’Alpicat no falla

Va jugar dissabte i va prosar la pressió de guanyar als tricolors si volien mantenir el lideratge. L’Alpicat va vèncer de forma clara, superant al Guissona per 4-0. Al minut 21 Gomà posava per davant els locals, que ampliaven distàncies just abans d’arribar al descans, amb un penal transformat per Toje. En la represa l’Alpicat va seguir dominant al rival i al 72 Bessone feia el tercer. Ja en el temps de descompte Galiano tancava el marcador.

Únic grup sense campió

El mà a mà que estan seguint des de començament de temporada l’FC Andorra i l’Alpicat els porta a jugar-se la plaça d’ascens directe en la darrera jornada. El grup 5 és l’únic que encara no té campió. En la resta ja es coneixen els guanyadors, que la pròxima temporada seran a Primera Catalana: CE Abadessedenc, CE Escola de Futbol Mataró, CF Suburense, UE Tona i CF Vilaseca.

Horari unificat

En la 34a jornada es jugaran tots els partits a la mateixa hora, les sis de la tarda del pròxim diumenge. No només perquè hi ha coses a decidir en quan l’ascens, sinó també perquè hi ha places pendents de descens.