PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Si creiem que ja estem adaptats patirem molt»

Peñarroya fa balanç de la temporada i assegura que ja estan ideant la següent, però sense tenir pressa

Per ALBERT CANES

Joan Peñarroya en una roda de premsa al Poliesportiu d'Andorra.
Joan Peñarroya en una roda de premsa al Poliesportiu d'Andorra. | TONY LARA
És temps de vacances al Poliesportiu d’Andorra. Amb la temporada regular ja finalitzada i la permanència al sarró, l’equip de Joan Peñarroya abaixa el teló, però abans cal fer la valoració global. Per aquest motiu, el tècnic del MoraBanc va sortir per darrera vegada a parlar en roda de premsa, explicant les sensacions que hi ha hagut al llarg de l’any del retorn a l’ACB i sense oblidar-se que cal estar preparats per a la següent. 
 
«Està clar que no ha estat una temporada fàcil, com era d’esperar. En línies generals, podem estar satisfets de com hem acabat» va començar explicant l’entrenador de l’entitat tricolor. Per a ell, hi ha dos moments que contrasten clarament: el duel contra el Guipúscoa i el del Sevilla, que el tècnic defineix com el pitjor i millor moment de la temporada, respectivament. «Amb la derrota contra el Guipúscoa semblava que s’acabava el món i el projecte trontollés. Nosaltres vam seguir creient en les coses que estàvem fent. El millor va ser quan respirem aliviats després d’uns mesos amb molta tensió en el partit contra el Sevilla, en què vam certificar la continuïtat a la lliga. Vam fer un bon partit i la gent s’ho va passar bé» va afirmar Peñarroya. 
 
Respecte el moment dolent del curs, en què es van arribar a acumular vuit derrotes consecutives, el tècnic va explicar que era previsible tenir dificultats al llarg de la temporada: «Érem conscients que el nostre camí no seria fàcil. Sabíem que era una competició molt competitiva, que hauríem de conviure amb la derrota i que això tindria un peatge». El moment delicat del curs va portar al bo, i es van fer canvis en la plantilla, amb les arribades de Jawai, Sotjanovski i Bogdanovic, sumat al retorn de Sada, però Peñarroya va matisar que «l’assignació de nous rols» va ser important en el bon final de temporada que va fer l’equip.  
L’entrenador del MoraBanc va parlar de la dificultat que té aquesta lliga, com ha fet durant tot l’any, però va fer incís en les felicitacions per part de tots els altres equips d’haver establert l’entitat en la millor lliga d’Europa. «Segur que hem de millorar en molts aspectes. Vist des de fora, tothom veu que hem fet un projecte seriós. La gent ens felicita per la campanya que hem fet» va exposar.
 
Com és evident, en el balanç no va faltar referències a la temporada que ve, la que serà la segona a l’ACB en aquesta etapa. «Si ens pensem que estem adaptats a la lliga l’any que ve patirem molt» va avisar contundent Peñarroya, que va continuar: «Volem millorar amb les eines que tenim. Creiem que ho podem fer bé i sabem que tenim un lloc a la competició. Com hem dit sempre, aquest club ha arribat a l’ACB per ser-hi molts anys». 
 
Descans, però atents

Com és habitual en l’estiu, hi ha vacances a les pistes de joc, però no a l’àrea esportiva del club, on Peñarroya hi està involucrat juntament amb Francesc Solana. «Desconnectar uns dies ens anirà bé, però hem de ser a sobre de tot. No és moments de prendre decisions, crec que és aviat, però sí que anem veient per on poden anar les diferents situacions» va argumentar l’entrenador de Manresa. 
 
Tant Solana com ell han començat a idear el que volen de cara la temporada 2015-16: «Tenim una idea molt clara del que ens agradaria però després el mercat ens portarà cap a un altre lloc. Tenim més temps. L’any passat teníem assegurada la continuïtat de més jugadors que no pas aquest, però tenim un marge d’un mes abans que comencin a haver moviments a tot arreu». Peñarroya també va tractar el tema de l’afició, a qui li atribueix un pes important en aquest projecte: «Volem que el Poliesportiu estigui cada dia més ple i vagi a més. Que sigui una festa del bàsquet i durant la setmana se’n parli d’això. Aquest és el gran objectiu» va concloure el tècnic, que no tornarà a parlar en roda de premsa fins el setembre.
PUBLICITAT
PUBLICITAT