PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Kevin Poulet i Carles Gómez no aniran a Bakú per una sanció

Uns comentaris «desafortunats» a les xarxes socials els han deixat fora de la llista i els atletes recorren

Per ALBERT CANES

Kevin Poulet a l'Estadi Comunal.
Kevin Poulet a l'Estadi Comunal. | FACEBOOK
Els dos atletes andorrans, Kevin Poulet i Carles Gómez, han estat sancionats arran d’uns comentaris a través de Twitter en els quals exposaven la seva opinió respecte l’extensa delegació de tècnics amb què viatjava Andorra als Jocs Europeus de Bakú, que s’inicien divendres. 
 
Els comentaris que van escriure a les xarxes van ser: «Como paga el COA... Barra libre, traemos esposa amantes...», per part de Gómez, i «11delegats per 23 atletes?? Portem més delegació externa a la competició que Espanya a l’europeu de Zurich», va ser el que va escriure Poulet. Les piulades no van agradar gens a la Federació Andorrana d’Atletisme i va decidir reunir-se amb els dos esportistes per parlar sobre el tema. En el cas de Gómez, era la primera vegada que escrivia un comentari així, tot i que el propi atleta accepta que és més «desafortunat», mentre que Poulet és reincident en aquest tipus d’opinions respecte la FAA, i ha estat avisat en més d’una ocasió. Arran de les manifestacions a través de Twitter, l’entitat va decidir sancionar-los de manera immediata i fins el 31 d’octubre sense poder ser seleccionats com a atletes federats en les proves internacionals durant aquest termini. Això vol dir que els dos atletes no assistiran a Bakú, i Gómez tampoc podrà anar a l’Europeu sub-23, en el qual havia assolit la mínima en els 1.500 metres. A més a més, la FAA ha castigat els esportistes amb la despossessió de totes els premis en metàl·lic de tota la temporada 2014-15. 
 
Gómez i Poulet són, a part d’atletes federats, entrenadors de categories inferiors a càrrec de la FAA, la qual cosa és considerada més greu per part de l’entitat. Els dos atletes van demanar disculpes en el seu moment pels comentaris escrits i van aclarir que estaven fets «sense ànim d’ofendre a cap persona de la junta directiva de la FAA ni a cap persona considerada delegat a l’expedició» que viatja a Bakú. Poulet i Gómez van recórrer a la sanció davant de Govern, amb qui s’han reunit, i esperen una resposta per part seva. 
 
Poulet va explicar que «no hi ha cap reglament que prohibeixi expressar l’opinió lliurement a través de Twitter», per la qual cosa pensa que és «desproporcionada la sanció per dir una simple opinió». L’atleta va afegir que creu que «Govern farà una bona feina» en referència a aquest assumpte.
Per la seva part, Gómez va explicar: «No estic gaire confiat, a diferència del Kevin, que al final puguem anar-hi. Penso que el més just hauria sigut treure’ns la nostra feina a la Federació». L’atleta es va mostrar més penedit pel que havia succeït: «Ara em guardaré les meves opinions i parlaré sobre la pista. He après d’això». Gómez també va comentar el seu desig d’anar als dos esdeveniments als quals estava prevista la seva participació, tot i que comença a tenir assumit la seva absència: «Tinc ganes de representar el meu país en un Europeu, però si al final em mantenen la sanció... Doncs res».
 
Malgrat les disculpes i el recurs, des de la Federació segueixen intactes, i no van voler fer declaracions. En el comunicat en què se’ls explicava la seva sanció s’informava que «la junta no pot permetre sota cap concepte aquest tipus de comportament, ni com atleta federat i menys essent un treballador de l’entitat», i afegia que aquestes manifestacions han provocat un «malestar generalitzat», la qual cosa obliga a «prendre mesures». 
 
Gómez ja ha anunciat a la FAA que no seguirà com a monitor per la situació que s’ha generat, mentre que Poulet vol continuar per compromís amb els seus atletes, ja que alguns d’ells tenen competicions importants per fer en breus. Malgrat tot, «depèn de la Federació». 
 
La llista de Bakú es tancarà aquesta setmana i la sanció de Gómez i Poulet podrien deixar buits en cinc proves, que s’hauran d’omplir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT