PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CV Andorra acumula dos deutes valorats en més de 250.000 euros

El Govern li ha encarregat un pla de viabilitat que marcarà el futur del club, sense descartar la desaparició

Per Iván Moure

L’equip juvenil del CV Andorra de Barcelona –antic CV Roca– en un dels partits del Campionat d’Espanya de la categoria, al maig a Almeria.
L’equip juvenil del CV Andorra de Barcelona –antic CV Roca– en un dels partits del Campionat d’Espanya de la categoria, al maig a Almeria. | RFEVB
No és cap novetat dir que el CV Andorra té uns problemes econòmics monumentals arran de l’estafa que va patir l’estiu de l’any passat en la pretemporada. Wortley Corporation es va oferir com a patrocinador principal a canvi d’oferir un pressupost al voltant dels 400.000 euros que mai va donar i que va acabar obligant a l’entitat que presideix Nacho Maset a retirar-se de la competició en la Superlliga després de la disputa de la primera jornada –l11 d’octubre, 0-3 a la pista del Vecindario, que ha acabat la fase regular a mitja taula– i abans de debutar a la Challenge Cup, davant la impossibilitat de pagar el salari a una plantilla revolucionària, repleta d’estrelles, que aspirava a tots els títols.
 
Aquesta retirada va derivar en una multa per part de la Reial Federació Espanyola de Vòlei (RFEVB) que ascendeix a 7.000 euros i una altra de la Confederació Europea (CEV) valorada en 14.000 que encara no s’han abonat. Això, però, és la punta de l’iceberg. Cal afegir a la factura les inscripcions que es van fer en el seu dia per la competició domèstica i l’europea, la liquidació de les dues mensualitats que es deu als jugadors i d’altres. Així doncs, el deute arriba a les cinc xifres i supera els 100.000 euros, en part també perquè la subvenció del Govern va acabar sent de 68.000 i no de 108.000 com era habitual els darrers anys. La retallada era d’un brutal 40%.
 
NO A LA JUSTÍCIA GRATUÏTA

Tampoc hi ha optimisme amb els tribunals, ja que fa poc més de dos mesos la Batllia va denegar concedir-li la justícia gratuïta per demandar a Wortley, al·legant que es tracta d’un club i que pot aconseguir els diners de la butxaca dels seus socis. 
 
No hi ha denúncia i sí un compte corrent ple de números vermells per assumir; és per això que l’administració central li ha encarregat fer un pla de viabilitat, que marcarà clarament el futur del club. Perquè a aquest deute s’ha d’afegir un altre històric, ja conegut, que està avalat pel propi Lluís Hillaire en persona, que es va pagant a poc a poc, i que encara està per sobre dels 150.000 euros. En total, més d’un quart de milió que evidentment deixen el club en una situació financera dramàtica fins el punt que no es descarta la seva desaparició.
 
Amb tot, el tècnic i ànima mater del CV Andorra es nega a parlar de la mort d’una de les entitats que més alegries ha donat a l’esport andorrà, sobretot a principis del segle XXI: «Hem començat de zero amb la idea d’anar creixent. No volem matar el club amb tota la història que té», va assenyalar Hillaire.
 
LLUITANT PER REFLOTAR EL SÈNIOR

Ningú no guanya en moral i lluita tant al tècnic com al president, que admeten que continuen lluitant per fer reaparèixer el primer equip tot i que és «gairebé inviable». «Això passa per trobar algun espònsor i liquidar el deute generat amb Wortley [el de 100.000 euros]. No podem deixar d’intentar buscar i remenar per tot arreu, tot i que sabem que si en els darrers anys no en trobàvem, des que TX ens va deixar de patrocinar, ara sense equip encara es fa més complicat tenir un sí », va indicar esperançat Hillaire. 
 
Un altre assumpte seria la creació de la plantilla, ara amb els millors andorrans estan jugant al CV Encamp, que ha pujat a Segona Divisió Catalana: «Ells ens van demanar permís per crear el seu club i ara no volem cap guerra amb ells. Amb tot, és mirar massa lluny».
 
El cadet debuta contra el Burgos a la fase final de l’Espanyol
 
No hi ha primer equip, però el CV Andorra encara respira gràcies a la base, la que pot fer que en uns anys es redreci la situació anòmala que està vivint el club. De fet, això és necessari per no perdre els la subvenció del Govern, aquest any fixada en 68.000 euros. Només hi ha dos equips de les categories inferiors, però són potències a nivell espanyol. Es tracta del cadet i del juvenil de l’antic CV Roca de Barcelona, que ara ha heretat el nom del club tricolor.
 
El cadet serà protagonista els pròxims dies, ja que ha de disputar la fase final del Campionat d’Espanya a Cuenca. Enquadrat en el grup A, avui mateix debuta contra el Burgos en el primer partit de la jornada a les 9.00 hores, tornarà a jugar a les 16.30 contra el VP Madrid i demà acabarà la lligueta inicial enfrontant-se a l’equip amfitrió, lHervás y Panduro Cuenca. Els dos primers accediran a la segona fase, que tornarà a ser una lligueta amb quatre grups de tres equips cadascun. Els quatre campions passaran a les semifinals en un campionat que acabarà diumenge i en el qual el CV Andorra ha quedat segon dos anys seguits.
El cadet arriba a l’Espanyol després de proclamar-se subcampió de Catalunya, el 18 de maig passat a Roquetes. El conjunt dirigit per Paco Fernández es va deixar remuntar contra el Roig&Roig Balàfia, campió després d’un ajustat 3-2 que es va haver de definir en el desempat.
 
EL JUVENIL, SISÈ / L’altre equip del CV Andorra, el juvenil, va acabar la temporada va cosa d’un mes, amb la disputa de la fase final a Almeria i en la qual va acabar sisè després de perdre les opcions de títol en la segona lligueta. Dos posicions menys que en les dues darreres temporades, a les quals es va quedar a les portes del podi amb dos quarts llocs.
 
L’equip andorrà arribava a la cita després de proclamar-se campió de Catalunya, cap a mitjans d’abril,  en vèncer el Llars Mundet en la final.
D’altra banda, el club ha tornat a treballar amb les escoles amb més força que mai. Torna a tenir escolars de primària i el pròxim curs estudia crear un equip infantil i un aleví.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT