PUBLICITAT

Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona renuncia als Jocs d’Hivern

Pisarello confirma que la candidatura no és un objectiu del nou govern

Per EL PERIÒDIC

L’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
L’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. | EL PERIÒDIC
El primer tinent d’alcalde del nou govern de Barcelona, Gerardo Pisarello, va confirmar ahir en una roda de premsa que la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern del 2026 «no és un objectiu» per al nou Ajuntament. Pisarello va assegurar que aquesta candidatura olímpica Barcelona-Pirineus, «mai no ha comptat amb un consens generalitzat». D’aquesta manera, l’equip de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no seguirà endavant amb la candidatura olímpica del 2026. 
 
Cal recordar doncs que després d’argumentar falta d’acord polític, el per llavors alcalde Xavier Trias, va anunciar l’octubre del 2013, que la ciutat renunciava definitivament a optar als Jocs del 2022 i que es posposava la cita per a quatre anys després. Però finalment, sembla ser que la candidatura tampoc serà pel 2026. Tot i això, l’equip de Colau defensa, segons va explicar el primer tinent d’alcalde, esdeveniments en un «context mediterrani i molt pactats amb les entitats». 
 
D’altra banda, els alcaldes del Pirineu van sol·licitar ahir a l’equip que encapçala Colau que no tirés la tovallola de la candidatura olímpica, però Pisarello va deixar clar que els Jocs no estan entre les prioritats del nou govern. I quan se li va preguntar si es retirarà la candidatura per als Jocs, Pisarello va dir que «es faran els passos» que calgui per fer-ho. Els alcaldes de Puigcerdà (Cerdanya), Albert Piñeira, i de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Albert Batalla, van anunciar també que demanaran reunir-se amb la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per exposar-li la necessitat d’optar a aquests Jocs Olímpics. Aquesta preocupació, però, s’ha traspassat també a les xarxes socials, doncs Trias ha lamentat, a través del seu compte de Twitter, l’anunci d’abandonar la cursa per als Jocs d’Hivern. I és que assegura que Barcelona «gira l’esquena» d’aquesta manera als pobles i ciutats del país.
 
Per la seva part, Batlla ha publica en el seu compte de Twitter que abans de prendre la decisió, «hauria estat bé parlar-ne, no?». I assegura que els JJOO «eren l’oportunitat per situar els Pirineus al món». A més, afegeix que «la decisió unilateral d’Ada Colau ens sorprèn i decep». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT