PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FC Lusitans: Projecte ambiciós

El Lusitans, amb l’arribada de Xavi Roura, vol establir un model que serveixi per assolir èxits

Per JOAN JOSEP BLASCO

Roura dóna instruccions als seus jugadors en l’escalfament previ al partit d’ahir.
Roura dóna instruccions als seus jugadors en l’escalfament previ al partit d’ahir. | Emilio Prenas
Nou projecte per a l’FC Lusitans, que aposta pel retorn a Andorra de Xavi Roura, entrenador amb un bon cabàs de títols al país. Amb la seva figura volen assegurar el tret. El tècnic desitja implantar un nou model per a que el club tingui un camí exitós en la seva etapa a la banqueta.
 
L’equip s’ha reforçat amb Rubio (Ontinyent), Romero (Alcanar), Joao Lima (Penya Encernada d’Andorra), Moisés i Luigi San Nicolás (FC Ordino), i Gabi Fernandes (FC Santa Coloma B). Els reforços del país «són els més importants», assegura Roura. Els nouvinguts han de tenir clar on arriben: «Vaig anar a buscar jugadors que tinguin molt clara la meva manera de treballar i quin ha de ser el seu rol a l’equip». Són baixa Bruninho i Rafa Britos, mentre que Pedro Reis i Pinheiro han de donar una resposta sobre el seu futur. L’entitat els deixa la porta oberta a la seva continuïtat i està pendent del mercat per tancar més incorporacions.
 
Roura té molt clar a que arriba. Primer de tot aspira a «concebre un nou model, una idea preconcebuda de joc», i en aquest sentit «posem tot l’esforç per a que l’equip agafi aquests conceptes». És el camí a seguir i «tenim l’obligació de mantenir una mentalitat molt concreta». Amb aquesta tasca iniciada «es tracta de fer un equip i és pel que estem treballant, que és el que ens portarà a competir». El Lusitans es prepara per tornar a la competició continental, amb la intenció de fer un bona paper: «La prèvia de l’Europa League és una competició complicada. Fins ara els equips del país tenien un marge molt definit d’inferioritat. Ara ens comencem a acostar més, però hem de ser curosos i tenir seny perquè encara estem a molta distància».
 
El capità, Leo Maciel, destaca que «al que li dono més importància és a l’esperit de grup. És la principal qualitat que ha de tenir un equip». A Europa desitja «donar una bona imatge perquè sabem les diferències entre uns i altres».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT