PUBLICITAT

Encamp

Adsaps acull nou infants sahrauís durant aquest estiu

L’Associació compleix el seu desè aniversari amb un sopar solidari

Per ESTEFANIA GRACIA

Infants de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí.
Infants de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí. | ADSAPS
El Comú d’Encamp va ser l’encarregat de rebre ahir els infants sahrauís que gràcies a l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) podran passar l’estiu a Andorrra per «aprendre i culturalitzar-se». I és que segons va informar la presidenta d’Adsaps, Lluisa Hurtado, «aquest any han pogut venir nou nens, tot i que quatre estan ara mateix a la platja de vacances». A l’agost però, «ja tornaran a estar tots junts». A més, aprofitaran aquest fet per fer un dinar solidari i celebrar el 10è aniversari d’Adsaps. 
D’altra banda, algunes de les activitats que desprèn el programa són; revisions mèdiques, visites culturals o apropament a l’educació, entre d’altres. Doncs el proper 26 de juliol, els infants visitaran el Palau de Gel «una activitat nova d’aquest any que segurament gaudiran amb entusiasme» va comentar Hurtado. Tot i que les activitats que desenvolupa Adsaps durant l’estiu no són sempre les mateixes –perquè depenen del comú que els acull–, Hurtado assegura que els nens sempre volen repetir. I aquest any, com a excepció, s’han ampliat a sis els anys que dura el programa per a cada nen, doncs fins ara n’eren cinc.  
 
BPA / D’altra banda, Hurtado afirma que el cas BPA ha afectat a l’associació, doncs l’entitat bancària suposava «una gran ajuda» pel programa d’Adsaps. A més, la presidenta afirma que gràcies a BPA, van poder pagar els vols dels infants sahrauís perquè vinguessin a Andorra. I és que cada bitllet costa al voltant de 600 euros. 
Així doncs, Hurtado espera «que l’entitat que absorbeix BPA mantingui la continuïtat amb el programa de l’associació i permeti que es puguin seguir fent les activitats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT