PUBLICITAT

Andorra La Vella

Ratificada l’absolució per l’atropellament mortal a Incles

El conductor del vehicle circulava a 60 quilòmetres per un tram entre Soldeu i Canillo

Per EL PERIÒDIC

Seu de la Justícia
Seu de la Justícia | Àlex Lara
El Tribunal Superior de Justícia ha ratificat l’absolució per a l’home jutjat per atropellar mortalment un home el desembre del 2011 a la zona d’Incles, a la CG-2. El conductor estava acusat d’un delicte d’homicidi per imprudència greu i d’omissió del deure de socors. L’imputat va ser jutjat l’octubre de l’any passat i el Tribunal de Corts li va notificar l’absolució al gener. La Fiscalia i l’acusació particular van recórrer la sentència i ara el TS n’ha confirmat la innocència.
 
Durant la vista, l’home va assegurar que no havia vist la víctima i que, de fet, es va pensar que hi havia un objecte a la calçada, concretament una bossa d’escombraries, ja que era fosc. L’acusat va declarar que no va poder esquivar l’obstacle, al qual va trepitjar, i va avisar al servei de circulació de Canillo perquè el retiressin.
 
Segons l’atestat de l’accident de la policia, la víctima estava estirada a terra i la forense va corroborar que l’home no podia estar dempeus en el moment de l’atropellament. A més, la víctima va donar positiu a la prova d’alcoholèmia d’1,85 grams d’alcohol per litre de sang. El conductor del vehicle circulava a una velocitat d’uns 60 quilòmetres per hora, per un tram entre Soldeu i Canillo, cap a on es dirigia després de la jornada laboral.
 
Al judici hi va assistir la família de la víctima, desplaçats des de l’Argentina, d’on provenia el noi. Després de la vista, als passadissos de la Batllia, els germans del jove mort van agredir l’acusat amb cops al cap i el cos. Durant la lectura de la sentència del TS, ahir al migdia, només hi havia a la sala els advocats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT