PUBLICITAT

Encamp

Comencen les tasques d’actuació per fer reviure l’Hotel Rosaleda

Tècnics del Govern enceten el condicionament de l’antic establiment tot retirant vells objectes/ Un cop s’iniciïn les obres de rehabilitació, les instal·lacions s’haurien d’enllestir en 13 mesos

Per Marisa da Costa

Un vehicle del Govern conté alguns dels mobles que els tècnics de l’Executiu van decidir ahir aprofitar de dins de l’hotel Rosaleda.
Un vehicle del Govern conté alguns dels mobles que els tècnics de l’Executiu van decidir ahir aprofitar de dins de l’hotel Rosaleda. | M. C.
Tot i que, per ara, únicament s’han engegat una sèrie de «treballs preliminars», ja es pot parlar de l’inici de les tasques de condicionament de  l’emblemàtic l’Hotel Rosaleda d’Encamp. Un grup de tècnics del Govern va desplaçar-se ahir fins a la parròquia per tal de posar en marxa les primeres actuacions amb què, les properes setmanes, es donarà pas a l’inici de les obres al bé immoble encampadà, un dels monuments d’interès cultural del Principat.
 
Els professionals de l’administració que aquesta setmana entraven a l’edifici s’hi trobaven per a «fer una tria dels objectes i béns mobiliaris que encara queden a l’interior». Així, es van començar a seleccionar tauletes de nit, còmodes, marcs, quadres i altres eines que encara estan aptes per a la seva utilització, si bé caldrà fer-los-hi un rentat de cara per a tornar a ser emprades. Caldrà d’igual manera fer el triatge d’aquelles coses que ja no són aptes per a la seva restauració, donat el desgast natural propi del pas del temps i els desperfectes ocasionats antany per aquells qui entraven indegudament a la propietat tot cometent-t’hi actes vandàlics.
Un cop finalitzada aquesta primera fase de destriament d’allò reutilitzable, d’una banda, i el què haurà de ser desestimat, de l’altra, es procedirà, segons va informar una de les tècniques involucrada en l’escolliment dels objectes als que es donarà una segona vida que ahir treballava a l’Hotel, «a fer una neteja» de totes les habitacions i sales de què es composa l’habitacle. Un cop fet el pas de denejament de les quatre pantes superiors, la planta baixa i la soterrània, es donarà peu a la iniciació de les obres de conservació, posada en valor i rehabilitació, procediment obert per mitjà d’un edicte al Butlletí Oficial publicat el darrer mes de juny.
 
Les obres per començar el restabliment de l’antic complex hoteler, declarat monument nacional ara fa 11 anys, podrien encetar-se a finals d’aquest mes o principis de setembre, després que al maig quedés tancat el concurs de mèrits a tots els professionals de l’arquitectura autoritzats a efectuar treballs d’aquesta naturalesa a Andorra.
 
Monument d’ús públic/ La finalitat primera del pla de rehabilitació de l’hotel Rosaleda, projectat en conjunt per l’administració governamental tot col·laborant amb el Comú de la parròquia, és «donar ús públic a un dels monuments del patrimoni cultural d’Andorra garantint el respecte», segons assegurava el ministre portaveu de l’Executiu, Jordi Cinca, el passat maig. El caràcter públic el prendrà un cop s’hi traslladin bona part dels departaments que ara per ara s’ubiquin a l’edifici administratiu de Prat de la Creu, cosa que implicarà també la mudança d’una centena de treballadors. 
 
Un cop s’efectuï la remodelació, que segons el calendari previst a l’edicte tindrà una durada de 13 mesos, les noves instal·lacions encabiran la majoria dels serveis del Ministeri de Cultura, a l’excepció dels Arxius Nacionals i de la Biblioteca Pública, que romandran a la capital, a Prada Casadet.
Així, es mouran els departaments de Servei Ministerial, Administració i Pressupost i diferents àrees del departament de Promoció Cultural i Política Lingüística  –que actualment lloga les dependències de la Casa Motxilla– i del de Patrimoni Cultural –localitzat a Aixovall, a l’edifici de la ITV.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT